La conac, cea mai populară destinație a momentului

Visezi să fii în Toscana, Bordeaux sau în vreun spa exotic, și pandemia ți-a dat planurile peste cap? Nu e nevoie să pleci din țară ca să ai parte de exeperiențe cu adevărat speciale (percepție cu care am crescut generații la rând) — trebuie doar să te cazezi la un conac, sau poate chiar într-un castel cu acte-n regulă. It’s the new style, baby!

Partea pozitivă a situației încă ambigue generată de pandemia de coronavirus este că ne dă în continuare șansa să (re)descoperim România, în loc să dăm fuga la aeroport. De exemplu, recent am aflat că pe teritoriul României există peste 1000 de conace, castele și palate, foarte multe dintre ele fiind recondiționate și introduse în circuitul turistic, cu o ofertă extrem de variată de cazare, posibilități de relaxare sau explorare a împrejurimilor. Ceea ce nu poate decât să mă entuziasmeze. Sincer, eu chiar credeam că numai prințelese stau în castele…

Castelul din Moșna (Meschen)

Destinație: cetate medievală într-un sătuc din Transilvania — Sibiu

A fost o dată… acum 700 de ani, în curtea unei biserici fortificate, Meschen Castle. Un loc cu istorie spumoasă, datând încă din 1790, iar obiectele păstrate cu mare grijă sigur îți vor împărtăși povestea lor.

În 2020… experiențe culinare unice, inclusiv meniuri vegane sau raw vegane, acces la Cetatea medievală, vizitarea colecției de obiecte și costume populare, plimbări cu șareta.

Castelul din Moșna (Meschen)
Castelul din Moșna (Meschen)

Citește și: 8 moduri în care poți da un aer de vacanță ținutelor de zi cu zi

Conacul Maria Theresa

Destinație: Orlat, județul Sibiu

A fost o dată… un peisaj pitoresc de o frumusețe rurală, în mijlocul căruia câțiva nobili și-au creat un conac cu arhitectură rafinată și condiții de lux, și o cramă veche de peste 200 de ani.

În 2020… experiența traiului nobiliar, degustări de vinuri asociate cu brânzeturi, piscină cu priveliște panoramică spre munte, drumeții montane, biciclete pentru a descoperi împrejurimile.

Conacul Maria Theresa
Conacul Maria Theresa

Conacul Grigorescu — Terra Carpatica

Destinație: Rătești, Buzău

A fost o dată… un conac abandonat care, în 2011 a fost achiziționat și renovat de către un cuplu româno-german (Juranda și Thorsten).

În 2020… adevărate aventuri culinare, cine slow food, cursuri de gătit Bucătărie Românească Reinventată, nopți în stil valah, vânătoare de trufe.

Conacul Terra Carpatica
Conacul Terra Carpatica

Citește și: 10 produse de machiaj pe care trebuie să le iei cu tine în vacanță

Conacul Polizu

Destinație: satul Maxut, județul Iași

Au fost o dată… regine care se plimbau printre florile de tot soiul din grădinile luxuriante ale conacului de o eleganță ireproșabilă. Mai mult, vei călca pe urmele Reginei Maria, fiind una dintre locațiile ei preferate.

cazare Conacul Polizu

În 2020… organizare nunți memorabile, spa extrem de ofertant, seri de film în aer liber, tururi istorice.

Castel Daniel

Destinație: Tălișoara, județul Covasna

A fost o dată… o construcție ce datează din secolul al XVII-lea, care a cunoscut invazii tătare, cruciade aprige, și care totuși a rămas în picioare, fiind un edificiu-reper al culturii secuiești.

În 2020… cazare într-un monument istoric, baldachine, atmosferă boierească, spa, fine dinning, posibilitatea de a-ți comanda mâncarea pentru întreg sejurul chiar înainte să ajungi la destinație, aventuri off-road, întâlniri pentru povești cu fierari ai zonei.

cazare Castelul Daniel

Citește și: Unde să mergi vara asta cu un buget minim

Casa Timiș

Destinație: Chitorani, Prahova

A fost o dată… un conac autentic neo-românesc care poartă semnătura unuia dintre discipolii arhitectului Ion Mincu.

În 2020… experiențe de tipul cooking with the chef, wine and food pairing, turism viticol, degustări de vin în amfiteatru de vii, tururi cu bicicleta.

Casa Timiș

FOTO: PR, timewriters Photography, www.flightpro.ro, www.casatimis.ro, www.wildventure.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.