Jais concerteaza in Romania

By  | 

De ce „10”, pt ca se implinesc 10 ani de existenta Jais. In acest turneu vor fi promovate cele trei discuri realizate pe continentul American de catre cei doi artisti.

Primul dintre ele „Serenity”, scris in limba engleza este un album downtempo ce reflecta secvente din calatoria sufletului uman in cautarea seninatatii, cu toate provocarile…”I held you”( „Te-am tinut”), iluziile… „Glass of wine”( Pahar cu vin), dar si cu sperantele pentru un destin implinit…”Later on” ( „Mai tarziu”).

„Believer” este un album scris pe muzica de club ce contine texte cu tenta sociala, ce atrag atentia asupra modului in care omul in societatea de astazi a devenit aproape robotizat in lupta pt supravietuire sau chiar isi pierde integritatea in cautarea „succesului”, vezi piesa „Walls of intolerance” ( „Zidurile intolerantei”). Dar nu in ultimul rand, el poate privi in sine si realiza ca viata este mai mult, si daca doreste schimbare incepe cu el insusi…”I’m a Believer” ( „Eu cred”).

Ultimul album „Revers” e scris in limba romana pe linii melodice pop ce au character de poveste incurajand visarea si iubirea. „Ca o pasare calatoare” si „Ring dong dong” sint doua dintre ele, ultima avand chiar si un videoclip realizat in Canada de Decebal Dascau – Delu.

In actualul proiect Jais au fost cooptati membrii fondatori ai proiectului cat si muzicieni timisoreni foarte valorosi. Actuala formula Jais este Alina Giurgiu (voce), Levente Molnar (drums), Zsolt Szabo guitar (Survolaj, Crossroads, Baraka), Petrica Ionutescu (trumpet/keys) (Blazzaj, Alexandrina, Funky Grawl, Geophone), Teo Milea (piano/keys) (Funky Grawl), Sasi Vuscan (guitar/electronice).

Sound-ul Jais de astazi este cantonat in zona muzicii independente cu elemente de muzica ambient si electro, grupul avand si o inclinatie spre variantele acustice ale pieselor pentru club.

Primele concerte vor fi in Timisoara pe 2 si 14 octombrie.

  • Site-ul oficial al trupei: www.jaisband.info

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *