iVLOG: SONAR! Un festival RECORD!

Soare şi mare la discreţie oricând, evenimente şi party-uri la fiecare colţ de stradă, expoziţii şi galerii de artă deschise non-stop şi un vibe care te face să uiţi că trebuie să te mai şi întorci acasă.

Oana Tache a fost #CosmoGirl la Barcelona şi povesteşte despre experienţă SONAR.Am revenit în România cu greu (mă gândeam foarte serios să rămân de tot) dar cu un bagaj în care am îndesat: 1 festival de muzică electronică cu tradiţie şi cifre record în materie de artişti, număr de scene şi de vizitatori; 2 galerii vizitate, câteva recomandări muzicale de top, concluzii despre mâncare, plaje şi femeile din Barcelona. Am consumat şi disecat tot ce mi-a apărut în spectrul vizual, mi-a picat în mâna sau m-a provocat să dansez.Bine, recunosc, nu mai duc dimineţi albe ca la 20 de ani, dar duc zile întregi la plajă şi peste 30.000 de kilometri la pas pe străzi.

Şi pentru că meniul e complet şi variat, am de povestit şi arătat :

Anual, la începutul lui iunie, Barcelona devine capitală culturii contemporane internaţionale! Concerte, expoziţii, evenimente culturale, workshop-uri creative, conferinţe de presă cu cei mai ţări artişti din zona muzicală şi vizuală toate se înscriu în galeria de happening-uri pe care le trăieşti la Sónar Week! Iar Sonar-ul anul asta a scris istorie!
Peste 123.000 de vizitatori, 48% locali şi 52% internaţionali, peste 140 de performance-uri muzicale distribuite pe 9 scene (5 la Sónar by Day şi 4 la Sónar by Night).
Festivalul de creativitate şi tehnologie dezvoltat în paralel, Sonar+D a strâns audienţă din peste 105 ţări din întreagă lume, peste 400 de speaker-i şi expozanţi , peste 5.500 de profesionişti din peste 2000 de companii axate pe industrii creative şi new tech şi au fost prezentate peste 157 de proiecte.

Şi dacă până aici ţi se pare că am făcut chestii care nu te impresionează, ei bine, află că Centro de Cultură Contemporania de Barcelona (CCCB) a dezvoltat împreună cu neconvenţională, senzaţională şi revelatoarea artista islandeză, Bjork un proiect digital care m-a făcut să îmi pierd minţile vreo 2 ore. Galeria este axată 100% pe noul album “vulnicura” al artistei şi ne-a prezentat timp de o ora şi jumătate ce înseamnă Bjork în VR (virtual reality). 3 sferturi din expoziţie a fost video am purtat ochelari şi căşti şi am avut inclusiv ocazia să participăm activ cu ajutorul unor joystick-uri la crearea unui videoclip Bjork în real time. De la plajă din Reykjavik unde a copilărit până la nenumăratele avataruri a căror formă a luat-o, Bjork nu ne-a lăsat să ne luăm ochii de la ea sau să ieşim din tranşă nici măcar o secundă. A fost într-adevăr experienţă care mi-a dat lumea peste cap complet la Barcelona.

Acestea fiind spune, radiografia experienţei fiind completă, va invit să ciocnim un pahar în cinstea Cosmopolitan şi Sonar 2018. Nu de altă dar s-au anunţat deja datele pentru ediţia aniversară ce va fi celebra 25 de ani de Sonar: 13, 14, 15 is 16 iunie 2018. Primele bilete vor fi puse în vânzare la un preţ special de 115 E via www.sonartickets.com , iar #iVLOGbyOanaTache are de gând să semneze condica din nou.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.