IQOS World – Network of Emotion: o instalație imersivă de artă, la Romanian Design Week

O pădure în inima orașului este, din start, un exemplu perfect al modului în care natura și tehnologia pot fi interconectate pentru a crea o experiență inedită, însă instalația de artă IQOS World – Network of Emotion face chiar mai mult de atât. Adrian Damian, artist și scenograf, a creat o instalație imersivă sub forma unei păduri (complet cu arbori și un pârâu!), care nu numai că ilustrează îmbinarea naturii cu tehnologia, ci ne face să reflectăm asupra conexiunilor dintre noi, oamenii.

Este un spațiu interesant de descoperit”, spune artistul. Peste tot există lucruri ascunse, pe care lumea le poate experimenta, le poate simți”. Instalația este gândită să stimuleze simțurile, fiind o experiență multisenzorială – culorile, sunetele și texturile se îmbină pentru a da naștere acestui spațiu care ne invită să reflectăm asupra ideii de conectare.

IQOS World – Network of Emotion, una dintre principalele atractii de la RDW

Instalația IQOS World – Network of Emotion face parte din evenimentul Romanian Design Week, a cărui tematică pentru acest an este #Together. RDW, cel mare festival creativ din România, care promovează designul, arhitectura și creativitatea, este în plină desfășurare la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere din București. Expozițiile și instalațiile pot fi vizitate până pe 13 iunie.

.

Pentru realizarea instalației IQOS World – Network of Emotion, Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de vârste diferite și din modul în care aceștia comunică în interiorul sistemului vegetal, foarte asemănător unei comunități umane, în care legăturile sunt nevăzute, dar profunde. „Trăim într-o lume întrețesută, o lume în care totul e conectat, în care noi suntem conectați cu mediul din jur și emoțiile noastre creează o țesătură foarte complexă, care, până la urmă, ne definește”, spune artistul

În acest ecosistem multisenzorial creat de Adrian Damian, rolul tehnologiei este de a ne apropia și de a facilita aceste legături, chiar și atunci când ne aflăm la distanță. „Împreună, suntem mai mult decât vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevăzute. Acolo unde emoțiile ni se întrepătrund, se dezvăluie adevărata noastră natură. Acești copaci și dinamica relațiilor lor ne învață cine suntem cu adevărat, ne arată urmele emoțiilor noastre și cât de conectați suntem unii cu ceilalți. Mai avem multe de învățat de la ei.”

Trunchiurile de copaci utilizate în realizarea instalației au fost tăiate în mod legal și responsabil de autoritățile silvice în procesul de exploatare rațională și sustenabilă a fondului forestier.

.

Instalația realizată special pentru Romanian Design Week subliniază valorile brandului IQOS: importanța tehnologiei în accelerarea progresului, pasiunea pentru design și apartenență, importanța comunității. Ea poate fi vizitată până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic din București, în strada Băiculești nr. 29. Accesul la instalația IQOS World – Network of Emotions și în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Art for Air – picturi murale  spectaculoase, realizate de artistul Obie Platon cu vopseluri inovatoare Airlite

Un alt proiect dezvoltat de IQOS în cadrul acestei ediții a festivalului, la inițiativa Romanian Design Week, este Art for Air – un mural realizat în colaborare cu artistul stradal Obie Platon. Obie a creat, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului, pe strada Matei Millo nr. 9. Lucrarea își propune să ofere o nouă perspectivă asupra spațiului urban. De asemenea, Obie a creat un mural la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, pe un suport inedit – o roată montată în fața clădirii.

.

Material susținut de IQOS. Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.