Interviul COSMOFlash cu artista Mihaela Nastase

Mihaela Nastase creeaza. Tanara este pasionata de arta colajului, iar lucrarile ei sunt expuse la nivel international in galerii de arta si expozitii moderne. COSMO a prins-o la discutii si… iata ce am aflat in interviul COSMOFlash:

Cum ai explica colajul pe intelesul oricui nu este familiar cu arta?

Arta colajului analog (există și digital) presupune decuparea unor imagini sau a unor obiecte din reviste sau alte ilustrații și suprapunerea lor pentru a le oferi un înțeles nou. Totul se petrece sub viziunea acreatore a artistului.

Care este lucrarea ta favorita (dintre ale tale)?

Cred în suflete pereche și de aceea Soulmates este una dintre lucrările mele preferate.

IMG_4110Cat timp iti ia sa creezi o lucrare?

Realizarea unei lucrări presupune mai mulți pași. Pregătirea materialului poate dura până la patru zile, iar crearea colajului ține de inspirație. Dacă am o stare deschisă și creativă, pot găsi imediat un sens obiectelor decupate aleatoriu, însă până mă hotărăsc să lipesc colajele poate dura și o săptămână. De fiecare dată sunt nerăbdătoare să ajung la acest pas!

Ce artisti si alte lucruri te inspira in perioada aceasta?

Pe măsură ce creez mai mult, încep să fiu atrasă de lucrări abstracte ale artiștilor contemporani, însă ca model creativ mă inspiră Andy Warhol ăi Ion Bârladeanu.

83Calatoresti prin prisma muncii tale – ce nu iti lipseste niciodata din bagaj?

Am mereu alături de mine tableta prin intermediul căreia pot vizita galerii, pot vedea munca altor artiști și pot vizita virtual muzee întregi.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Sunt matinală, trezirea are loc la 7:30. Îmi place să încep dimineața cu un suc proaspăt de rodii urmat de un mic dejun sănătos, iar la final savurez o cafeluță aromată și fac însemnări despre ziua precedentă. În funcție de program fac tot posibilul să ajung la sală zilnic. În general ziua se derulează cu întâlniri și cu pregătirea noilor proiecte, alternate cu ore de creație. Ador cinele tète a tète care mă relaxează și mă inspiră să creez.

79

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.