Interviu #COSMOFlash cu Raluca Zenga

Interviu #COSMOFlash cu Raluca Zenga

La 33 de ani, Raluca Zenga arată mai bine ca niciodată! Bronzată, în formă și plină de viață, frumoasa soție a lui Walter Zenga ne-a povestit despre viața ei din Dubai, despre obiceiurile de zi cu zi, despre ritualurile sale de frumusețe, stilul vestimentar și secretele sale siluetei de invidiat!

Afla totul din interviul #COSMOFlash cu Raluca Zenga!

Cum este viaţă în Dubai? Eşti îndrăgostită de mare, soare şi nisip?

Trăim aici de cinci ani şi cu greu ne-am mai putea despărţi de casă noastră de la malul marii: nu trece zi fără să ieşim desculţi pe plajă cu copiii la joacă- fetiţă mea este o mică sirenă care iubeşte să înoate şi să adune scoici şi cochilii pentru coliere, iar băieţelul un mic pescar şi biolog marin deopotrivă, urmărind fascinat viaţă pisicilor de mare care ne vizitează, aricii de mare şi crabii albaştri care aleargă lateral pe mal. Eu îmi încerc bateriile la soare şi găsesc inspiraţie şi tihna în mică noastră „lagună albastră”!

Care este ritualul de frumuseţe de la care nu te abaţi niciodată?

Mă bronzez ungându-mă pe piele cu ulei de cocos (protecţie naturală) şi unt de sheâ; iar pentru ten folosesc măşti cu colagen şi alge marine; seară înainte de culcare aplic un strat fin de ulei de argan, pe care îl înlătur dimineaţă cu un toner pe baza de apă de trandafiri.

Din ritualul meu de frumuseţe face parte şi vitamina zilnică, alături de suplimente cu acizi graşi omega 3 şi substanţe active anti-îmbătrânire. Cred că este foarte important să ne susţinem tinereţea pielii de la interior, printr-o alimentaţie bogată în nutrienţi şi suplimente.

Interviu #COSMOFlash cu Raluca ZengaCrezi în frumuseţe la orice vârstă?

Sigur, dacă o persoană se bucură de o constanţa evoluţie spirituală cu trecerea anilor, acest lucru se va vedea şi la suprafaţă, venind să compenseze pierderea frumuseţii fragede, încântătoare, din timpul tinereţii noastre. Dacă înaintarea în vârstă ne prinde cu sentimente de frustrare, invidie, insatisfacţie atunci chipul nostru nu va fi doar ridat şi veşted, ci şi de-o urâţenie meschină.

Am observat că femeile care îmbătrânesc graţios radiază bunătate şi o lumina specială, chipul lor capătă o aura nobilă, şi poţi întrezări cu uşurinţă faptul că în tinereţe au fost de o frumuseţe tulburătoare. Frumuseţea la orice vârstă îşi trage seva din armonia şi pacea interioară a fiecăruia.

Ce rol joacă sportul în viaţă ta?

OK, o s-o zic, sportul nu e că acel prieten pe care l-ai invită oricând acasă, pentru că e simpatic, „easy-going” şi spune cu haz cele mai ţări glume; e mai mult că amicul neconvingător pe care îl chemi din interes, pentru că ai nevoie de el în anumite chestii.

Aşa şi eu cu sportul, nu fac exerciţii din plăcere, pentru că aş preferă să-mi petrec acel timp jucându-mă cu copiii, sau citind o carte pe şezlong, ci mă dedic unor reprize de fitness pentru a-mi menţine silueta şi tonusul muscular, şi pentru că oamenii care fac sport arată mai bine în costum de baie 😉 vanitatea, bat-o vină!

Ai ţinut vreodată o dietă? Care a fost cea mai eficientă?

După a două sarcina, când mă simţeam cât o planetă, şi sportul nu mai părea a da roade că odinioară, am început să studiez diferite diete, şi ce filozofie alimentară mă putea aduce cât mai aproape de ţelul propus- fără restricţii absurde, fără crash-diets, fără batoane fade în loc de mâncare adevărată.

Aşa am descoperit metodă Paleo, nu o dietă ci un mod de viaţă, în care se elimina alimentaţia bazată pe grâne şi cereale (în special glutenul), produsele procesate, lactatele pasteurizate, şi se pune accentul pe o hrană bogată în proteine, cât mai aproape se starea în care este disponibilă în natură, fără uleiuri rafinate, adaosuri de conservanţi, amelioratori de gust etc. Această a fost marea mea salvare, dietă „paleo/primal”, prin intermediul căreia mi-am recăpătat silueta de la douăzeci de ani!

Care este metoda pe care o aplici atunci când vrei să scapi de 1-2 kg?

Când mai comit excese şi vreau să scap rapid de 1-2kg, elimin complet glutenul şi înlocuiesc una dintre mese cu un suc verde (cu apă de cocoş, spanac, spirulină, ţelină, mere) şi cu un shake de proteine.

Mănânc ouă, fructe de mare, carne- alimente săţioase, care ne astâmpără foamea şi nu ne afectează nivelul zahărului din sânge, ceea ce de multe ori ne face să ne întindem după snacks-uri dăunătoare.

Cum ţi-ai descrie stilul vestimentar? Ai un designer preferat? De ce?

Stilul meu vestimentar e mereu la răscruce. Adică nu ştiu niciodată încotro o s-o mai apuc, ce nou trend sau decadă din trecut o să mă fascineze. Ba mă uit către anii şaizeci pentru inspiraţie, ba mă simt că o „Flower-girl of the seventies”, ori mă cuprinde nostalgia pentru propria decadă a adolescenţei mele, anii ’90, cu stilul grunge, rochii cu imprimeu dark-floral purtate cu bocanci şi cămăşi de flanelă sau denim, pline de insigne şi de ecusoanele trupelor preferate; jeanşi rupţi şi tenişi Converse.Interviu #COSMOFlash cu Raluca Zenga

Găsesc plictisitor să fii blocat din punct de vedere stilistic în zona clasică, aprobată universal, doar pentru că e „safe” şi îţi aduce aprobarea criticilor de modă. Un fel de zona de confort la care se abonează placid majoritatea, să nu cumva să stârnească oprobiul „autorităţilor” din fashion. Eu mă îmbrac după „mood”, după cum simt, fără să caut să plac cuiva.

Ce muzică asculţi în maşină? Ai şi o trupa sau un artist preferat din România?

Dacă sunt la drum lung, ascult în maşină trupa mea preferată, Nirvana, sau The Doors, Red Hoţ Chili Peppers, Beck, Deep Purple- rock, grunge, alternative. Când ies seară îmi place să ascult Deep House, dark & progressive, ceva care să seteze dispoziţia pentru o noapte de dans, de pierdere în muzică, ceva intens, melodios şi plin de patos. Nu îmi place pop-ul comercial, este o pedeapsa pentru mine să ascult aşa ceva.

Care a fost concertul la care ai fost ultima dată?

Cel mai recent concert la care am participat a fost al trupei britanice indie-electro-pop Years & Years, într-o serată cu mai mulţi DJ şi grupuri predominant house. Pe 28 Ianuarie am bilete la concertul Simple Minds în Dubai.

Care este cea mai romantică amintirie de care îţi aduci aminte cu plăcere?

Cea mai romantică amintire o reprezintă luna noastră de miere din Caraibe, pe insula Turks & Caicos, un vis împlinit şi promisiunea unei lungi şi durabile poveşti de iubire. Acestei amintiri de abandon tropical şi pasiune se suprapune apoi aniversarea plină de emoţie a zece ani de căsătorie, cu reînnoirea jurămintelor noastre, şi noile verighete aduse de cei doi copii ai noştri, Samira şi Walter Junior.

Ce planuri ai pentru 2016?

2016 este un an în care trebuie să cresc, să evoluez, să repar, şi să îmi fructific cât mai bine timpul- să mă bucur de copiii mei, de povestea mea de iubire, şi să continui proiectul meu de suflet, „Manualul mămicii ZEN”, cu misiunea de a face din ce în ce mai cunoscută publicului această carte scrisă de mine cu totală dăruire pentru viitorii părinţi de pretutindeni. 2016 să fie un an constructiv, memorabil, sub semnul armoniei şi al echilibrului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.