Înscrie-ți filmul în competiția TMF (Transylvania Mountain Festival)

TMF – Transylvania Mountain Festival a ajuns la a patra ediție, și odată cu ea, lansează o nouă temă: Above The Summits (Deasupra vârfurilor).

Premiul și competiția de film montan TMF este un proiect special al TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL.  Tema acestui an este o invitație îndrăzneață de a-ți prezenta poveștile de munte, aventurile alpine și explorările dintr-o nouă perspectivă, cu un public
liber, în căutare de inspirație. Tema “Deasupra vârfurilor” a fost gândită pentru a aduce o o privire de ansamblu și o senzație de libertate – depinde de tine în ce direcție vei duce firul narativ. Din adâncurile muntelui până deasupra crestelor și vârfurilor, juriul TMF este curios să vadă unde se îmbină viața reală cu imaginația.

Pe 10 martie s-au deschis oficial înscrierile în competiția de film montan TMF 2021 Transylvania prin platforma FilmFreeway. Alătură-te aventurii și înscrie-ți filmul în competiție!

Despre premiul TMF pentru film montan

Fondat în 2018, Premiul TMF pentru film montan a fost creat pentru a încuraja producătorii de film și atleții ce practică sporturi montane – cățărători, alpiniști, schiori, snowboarderi, parapantiști, cicliști, speologi, alergători, kayakiști, și observatori sau exploratori ai naturii din mediul montan, să co-creeze producții de film/video. Este o mare provocare, dar rezultatele sunt mereu pe măsură!

În 2021 sunt deschise următoarele categorii:

Scurtmetraje de aventură – (20 min.) – abordează o perspectivă de sus asupra poveștilor de alpinism, ski, speologie, deep solo voiding, zbor liber, kite ski, MTB și alte sporturi.

Film artistic montan –(40 – 75 min.) – explorează potențialul temei “deasupra vârfurilor”
într-o manieră cât mai creativă: îmbinarea dintre alegerea subiectului, a peisajului și protagoniștilor, firul narativ și creativitatea vor fi principalele criterii de diferențiere.

Documentar montan – (40 – 75 min.) – categoria care invită documentariștii de sport, peisaje și viață sălbatică să se îmbarce în frumoasa aventură de a aduce poveștile lor în fața publicului.

Reguli de înscriere în competiție:

Regulile de concurs pot fi consultate aici. Competiția și premiul pentru Film Montan TMF 2021. Competiția este una internațională, iar filmele trebuie încadrate într-o singură
categorie, și înscrise conform următorului program:

• Termen depunere: 17.07.2021
• Termen notificare: 07.08.2021

Pentru a rezerva timpul necesar selecției riguroase și traducerii subtitrărilor, nu se acceptă înscrieri întârziate.

Cerințe tehnice: previzualizările trebuie trimise organizatorilor în format .mov sau .mp4, iar subtitrările sunt obligatorii. Mai multe detalii poți găsi aici.

Selecția oficială de film TMF 2021 și alegerea câștigătorilor

Unul din motivele pentru care merită să iei parte în această competiție este că producțiile alese pentru selecția oficială vor fi prezentate live, cu invitați și atleți. Regizorii, producătorii sau protagoniștii filmelor vor avea șansa de a fi puși sub lumina reflectoarelor în fața unui public local și internațional. (În contextul pandemiei, este posibil ca unele filme să fie prezentate online, însă acestea vor ajunge cu siguranță la publicul-țintă).

Dacă toate condițiile vor fi propice (în contextul pandemiei actuale), echipa câștigătoare va fi prezentă pe scena festivalului, la Gala Premiilor TMF – Transylvania Mountain Festival, în data de 12 Noiembrie, 2021.

ÎNSCRIE-ȚI FILMUL MONTAN ÎN COMPETIȚIE ACUM!

Foto intro: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.