În ce zone se decolorează tatuajele cel mai repede?

Ai decis să îți faci un tatuaj, dar nu ești sigură dacă acesta va rezista bine în timp? Deși tatuajele sunt permanente, există anumite zone de pe corp unde se decolorează mai repede, deci vei avea nevoie de retușuri, poate mai devreme decât ai vrea.

Iată care sunt aceste zone:

Interiorul palmei

În fiecare zi atingi ceva cu palmele, este imposibil să nu o faci. În plus, acestea sunt întotdeuna expuse la razele soarelui. De aceea, se află pe locul 1 în topul zonelor unde tatuajul va „dispărea”.

Interiorul degetelor

Nu doar că atingi mereu ceva cu mâinile, dar degetele se freacă și unele de altele.

Laba piciorului

Tatuajele din această zonă nu rezistă prea mult din cauza frecării cu ciorapi și încălțăminte. Singura modalitate prin care le poți menține „prospețimea” este să umbli desculță în majoritatea timpului.

Exteriorul cotului

Și de această dată e vorba de o zonă care atinge mereu ceva, în special mese sau birouri.

Subraț, interiorul brațului

E simplu: pentru că ne mișcăm mâinile constant, frecarea cu corpul poate face tatuajul să se decoloreze repede.

Cum poți preveni decolorarea tatuajelor?

Aceste sfaturi se aplică tuturor tatuajelor, indiferent de zonă.

Îngrijește-ți foarte bine tatuajul în timp ce se vindecă. Ține cont de toate recomandările artistului care te-a tatuat! Dacă nu faci acest lucru, vei avea probleme cu tatuajul încă din primele săptămâni.

Menține tatuajul hidratat. Chiar și după vindecarea sa, tatuajul trebuie hidratat pentru a-și menține aspectul. Acest lucru nu e greu de făcut, mai ales dacă oricum obișnuiești să aplici cremă de corp pe întreg corpul.

Stai departe de soare. Mai ales în primele luni este foarte important să ții tatuajele acoperite, iar după aceea ai grijă să aplici întotdeauna o loțiune cu protecție solară.

Evită hainele foarte strâmte. Materialele se vor freca de piele constant, iar tatuajul ar putea să se decoloreze mai repede.

 

Citește și: 4 lucruri pe care să le iei în considerare înainte să îți faci un tatuaj 

Citește și: Cum îți convingi părinții să îți faci tatuaj 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.