Idei originale de activități pentru când te plictisești acasă

Okay, ai făcut curat, ai spălat toate vasele din chiuvetă și ai pus toate rufele la spălat, ai reorganizat dulapul, ai scrollat pe Instagram și Tik Tok până te-a luat amețeala, ai terminat tot ce era interesant de văzut pe Netflix… Now what? Iată câteva idei originale de activități pe care le poți face când te plictisești acasă.

Creează-ți propriul cocktail!

Experimentează cu ce băuturi ai prin casă (amestecă și testează rezultatul numai gustând, nu bând un pahar întreg, pentru că în ritmul ăsta n-ai să apuci să „inventezinimic până să te amețești) și creează-ți propria rețetă de cocktail.

Pornește de la unul sau două dintre tipurile tale de alcool preferate și apoi gândește-te ce sucuri (de fructe sau acidulate) și ce condimente ar completa cel mai bine aroma. Odată ce ajungi la un rezultat care îți place, ține minte rețeta și folosește-o la următoarea petrecere pe care o dai – prietenii tăi vor fi precis încântați să îi servești cu un cocktail signature.

Bineînțeles, poți face asta și în varianta fără alcool – amestecă diverse sucuri de fructe în diverse doze și obții un cocktail perfect pentru sezonul de vară, sau, dacă adaugi fructe înghețate sau gheață zdrobită, un smoothie perfect pentru micul dejun.

Construiește un culcuș pentru animalul tău de companie

Nu e nevoie să fii un as al DIY-ului – găsești pe Pinterest și pe Nifty (și nu numai acolo, acestea sunt doar două exemple) fel și fel de idei, unele mai complexe și mai complicat de realizat, altele care nu implică un nivel foarte mare de îndemânare.

Partea cea mai bună este că te poți folosi de lucruri din casă de care nu mai aveai nevoie – construiește un cort stil yurt din bețe din lemn (de la mopuri vechi) și un cearșaf, ori un labirint din cutii și perne, ori un hamac dintr-o pătură și sfori. Partea proastă e că există o posibilitate mare ca pisica sau câinele tău să nu aprecieze efortul la adevărata lui valoare și să prefere să doarmă tot pe canapea lângă tine sau în cutia goală pe care ai uitat să o arunci de la ultima livrare.

(Re)decorează un perete

Modul în care arată pereții poate schimba în totalitate vibe-ul unei încăperi. Și nu ne referim aici numai la ideea de a avea sau nu tablouri.

Poți alterna tablourile cu diverse piese de artă sau obiecte de decor pentru un rezultat extrem de chic. De pildă, ai putea monta o etajeră (sau mai multe) pe perete, încadrată de rame ce conțin ilustrațiile tale preferate, adăugând câteva plante și o serie de obiecte care au o însemnătate aparte pentru tine (suveniruri din vacanțe, însă nu din cele ce au acel aer turistic clișeic, ci piese descoperite și cumpărate în aventurile departe de casă, ori obiecte care au legătură cu hobby-urile sau interesele tale, precum un aparat foto sau o serie de albume de artă).

Învață să coși o broderie simplă

Sună complicat, dar dacă ești novice într-ale DIY-ului, nu e nevoie să te arunci către modele complexe. O broderie simplă poate fi realizată e oricine, chiar dacă nu te pricepi prea bine la cusut. Pe Youtube găsești o mulțime de tutoriale (cum ar fi acesta), care te ghidează pas cu pas.

După ce ai exersat pe haine mai vechi sau pe bucăți de material și simți că te-ai perfecționat suficient, poți încerca să coși o broderie simplă pe tricourile de care te plictisiseși sau pe spatele unui sacou simplu, uni, cu croială clasică – vei obține o piesă nu numai cool, ci și unicat. Dacă totuși nu îți iese fix cum ți-ai fi dorit, poți să trișezi și să cauți pe Etsy piese cool cu broderii handmade, cum ar fi tricoul de mai sus, pe care îl poți procura de aici.

Încearcă challenge-uri de pe Tik Tok (cu sau fără animalul tău de companie)

Șansele sunt mari ca, dacă n-aveai Tik Tok înainte de pandemie, plictiseala din carantină să te fi convins să-ți descarci aplicația. Și, de fapt, chiar dacă nu ai cont de Tik Tok, e imposibil să nu îți fi trecut prin față zecile de challenge-uri care se nasc acolo în fiecare lună – mai ales cele ultra amuzante care implică animalele de casă (mai mult sau mai puțin entuziasmate să participe).

#BlanketChallenge, în care filmezi reacția animalului tău când te prefaci că dispari de după o pătură, #ObstacleChallenge, în care îi testezi abilitatea de a naviga printr-un labirint improvizat din diverse obiecte (spoiler: pisicile se pricep mai bine decât câinii), #LevelUpChallenge, în care construiești un zid din toate acele suluri de hârtie igienică pe care le-ai adunat în perioada carantinei și vezi cât de înalt poți să îl faci astfel încât pisica/cățelul tău să poată sări peste el fără să îl dărâme… iar acestea sunt doar câteva exemple din multitudinea de challenge-uri virale. Dacă nu ai un animal de companie (sau se dovedește a fi… necooperant), o altă variantă amuzantă care te va ține ocupată (și – bonus! -în formă) sunt dance challenge-urile de pe Tik Tok.

Foto: Unsplash, Etsy

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.