Idei deco ideale pentu toamna aceasta

Toamna este despre locuri sigure, călduroase, în mijlocul cărora să îți dai restart pentru anul următor. Tocmai de aceea, primul pas este să îți creezi acest spațiu interior care să-ți asigure o stare de echilibru și confort. În plus, conferă-i și o notă fashion ca să ții pasul cu anumite idei deco pentru toamna aceasta, care sunt destul de… tradiționale.

Pe cât este toamna de capricioasă și oricât disconfort termic îți oferă, pe atât este de ofertantă din punctul de vedere senzorial. Sunt atât de multe de iubit la acest anotimp, dar mai ales faptul că este momentul perfect să te reconectezi cu familia, să petreci ore în șir în jurul meselor cu mâncăruri delicioase și cocktail-uri aromate, dar mai ales să te retragi în interior pentru a-ți încărca bateriile, pentru a accesa liniștea și creativitatea. Iată câteva idei deco pentru toamna lui 2020.

REGULI GENERALE:

1 Accesorii

Nu trebuie neapărat să răstorni casa pe dos, este de ajuns să faci câteva schimbări importante, iar cel mai la îndemână este să începi cu accesoriile. Poți crea o atmosferă safe de la perdele la covoare, de la perne la pături (care nu numai vor contribui la imaginea generală, dar vor fi și utile), la o vază cu frunze de toamnă sau un simplu bol cu dovlecei (anul acesta sunt în vogă dovleceii verzi și albi), nuci, conuri de pin sau chiar coroniță de primire cu fructe sau legume ale toamnei. Alege cele mai frumoase flori de toamnă: aster (popular numite steluțe, de culoare albastră), crizanteme rotunde sau înalte, dalii, orhidee și eternii trandafiri.

2 Culori

Încălzește-ți locuința în primul rând prin culorile toamnei care sunt calde, pământii, plăcute vizual, dar strălucitoare (poți crea block-uri de culori, le poți combina sau le poți folosi de sine stătător). Joacă-te cu portocaliu, maro, galben, roșu. Apoi, încearcă să fii în trend cu toamna lui 2020 prin verde închis, lenjerii albe, galbenul șofranului, coral portocaliu, roșu cardinal.

idei deco toamna

3 Materiale

Anul acesta se poartă tapițeriile de catifea, acest material old fashion este de ceva vreme scos de la naftalină și anul acesta chiar vedeta caselor călduroase. De fapt, catifeaua creează o combinație perfectă între senzația de confortabil și luxos, fie că îl folosești pentru tabureți, scaune, canapele.

4 Decor natural

Lasă-mi toamnă natura și alungă inovațiile tehnologice! Schimbările principale ale anului 2020 constau în înlocuirea noilor tehnologii cu elemente de decor naturale pentru a crea un ambient organic, care te va ajuta să te relaxezi, să îți găsești zen-ul. Dintre elementele naturale, alege plante vii, piatră, cupru, granit sau lemn.

5 Flori moderne și corpuri de iluminat vintage

Obiectele decorative, mobilierul cu print sau tapițeriile pe care florile oferă final touch oferă un aer însuflețit, dar contemporan în același timp. Lumina difuză completează atmosfera misterioasă de toamnă: lampadarele și chiar veiozele de inspirație vintage vor fi punctele de atracție ale casei. Designul retro și corpurile de iluminat cu concept vintage asigură o lumină de accent, fiind o soluție optimă pentru iluminatul decorativ, creând un aspect nostalgic în orice spatiu din casa este amplasat (living, dormitor, dining, bucatarie).

idei deco toamna

6 Accente finale

Un alt element care surprinde și se potrivește perfect cu decorul de toamnă, surpriza sezonului — decorațiunea de perete — oferă un aer aparte oricărei case. Și nu în ultimul rând, este momentul perfect să îți achiziționezi un tablou nou. Există o varietate de idei deco pentru toamna lui 2020, de la tablouri clasice pe care le vei găsi la târgurile vintage (ultimul tabloul achiziționat l-am găsit la Târgul Vintage de la intrarea Parcului Carol) sau afise pe care le poti inrăma (IKEA are numeroase opțiuni).

Citește și articolul nostru despre cum alegi culorile locuinței tale — sondajul pe tema celor mai instagramate culori o să te surprindă!

Foto: Guliver/iStock, Unsplash.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.