Idei de cadouri pentru nuntă

Ai fost invitată la o nuntă, ți-ai ales ținuta perfectă, tot ce mai rămâne e să cumperi un cadou. Și acum apar întrebările: ce cadou să fac? Dacă dau un plic cu bani, câți bani trebuie să pun? Mirii au zis să nu aduc nimic, dar nu au vorbit serios, nu?

Electronice și electrocasnice

În prezent, cele mai multe cupluri locuiesc deja împreună atunci când se căsătoresc, deci au tot ce le trebuie prin casă. Totuși, există situații în care știi că mirii tocmai și-au luat un apartament sau și-au construit o casă, deci cel mai probabil le mai trebuie câte ceva. În acest caz, electronicele sau electrocasnicele ar putea fi o idee bună… cât timp nu mai sunt și alți invitați care au aceeași idee. Cel mai bine ar fi să vorbești și cu alții, pentru ca mirii să nu primească câte 5 cuptoare cu microunde.Listă de cadouri dorite de miri

În România, acest lucru nu e încă atât de popular ca în Statele Unite, de exemplu. Însă poți propune chiar tu mirilor să facă un wishlist pe care să îl trimită invitațiilor. Fiecare poate bifa apoi cadoul pe care l-a cumpărat, pentru ca ceilalți să nu cumpere același lucru.

Citește și: Idei de ținute pentru o nuntă de toamnă

Vacanțe?

Dacă ai suficienți bani, poți plăti o vacanță pentru miri, însă trebuie să discuți cu ei dinainte. Destinația aleasă trebuie să fie pe placul lor, iar ei sunt cei care ar trebui să aleagă perioada. În plus, nu ar trebui să te zgârcești. Mirii se vor bucura foarte mult… doar până când vor vedea că i-ai cazat la un hostel unde împart camera cu încă 8 persoane. Mai bine dăruiește-le bilete la 1-2 concerte din străinătate la care știi sigur că vor să meargă. În cazul în care nu mai pot ajunge, pot vinde biletele.

Carduri cadou

Poate că unele cupluri ar putea fi dezamăgite de acest tip de cadou, pentru că va părea că nu ai vrut să îți bați capul. Însă dacă știi sigur că mirii vor aprecia un gift card, ideea este bună. Bineînțeles, nu e prea drăguț să alegi unul de 50 lei…

Cadouri personalizate

Evident, nu ne referim la căni sau pernuțe cu o poză de cuplu, ci la ceva mai desebit. De exemplu, dacă îți place să pictezi (și chiar ai talent!) le poți face un tablou cu ei doi. Anul trecut am fost la o nuntă unde mirii au primit două pahare de șampanie pictate chiar de un invitat și care erau extrem de frumoase.

Citește și: Cum te îmbraci la nuntă? Ce să porți și ce să eviți

Să merg cu plicul cu bani?

Mirii cu siguranță nu se vor supăra dacă o vei face. 🙂 Dar câți bani pui în plic? În general, suma de 100-150 euro este în regulă. Însă dacă nunta are loc la vreun castel și e clar că totul a fost foarte scump ai putea crește puțin suma. Depinde și de venitul tău, bineînțeles.

Și dacă mirii nu vor cadouri?

În unele cazuri, mirii vor pur și simplu să petreacă alături de prieteni și familie. Poate că părinții le-au plătit toată nunta sau au strâns bani din timp și chiar sunt sinceri când îți spun că nu vor cadouri. Ar fi, totuși, de bun simț să nu vii cu mâna goală. Ai putea să cauți un obiect interesant într-un magazin de antichități, multe sunt destul de ieftine, dar de efect.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.