Idei de cadouri de 1 iunie, Ziua Copilului

Ziua Copilului este sărbătorită în fiecare an pe 1 iunie, iar cu această ocazie părinţii le fac celor mici cadouri. Dacă încă nu ai găsit un cadou potrivit pentru copilul tău sau pentru cel al unei prietene, COSMO îţi vine în ajutor! 

Cu toții apreciem cadourile, dar cei care le iubesc cu adevărat sunt copiii, fie că este vorba de o ciocolăţică, o maşinuţă sau, mai nou, un joc video. Deşi pare că cei mici s-ar mulţumi cu orice fel de cadou, nu este atât de uşor să alegi unul potrivit pe care să nu îl mai lase din mână. Poate că pentru propriul copil îţi este ceva mai uşor să cumperi un cadou, dat fiind că îl cunoşti atât de bine, dar nu uita cât de repede se schimbă gusturile copiilor.Pentru a nu da greş în alegerea cadoului perfect, ţi-am pregătit câteva idei care cu siguranţă te vor ajuta.

Cadouri pentru bebeluşi

Dacă o prietenă a născut de curând şi vrei să faci un gest frumos, cumpără pentru micuţul său un cadou de Ziua Copilului. Ai o varietate mare de cadouri din care să alegi, începând cu cadouri personalizate până la jucărioare. Poţi cumpăra o haină, o pernuţă sau chiar o bijuterie pe care să inscripţionezi un mesaj simpatic pentru cel mic.

Cât despre jucării, bani să ai, produse din care să alegi sunt cu miile: jucării de pluş, cele educaţionale de genul păturicilor „vorbitoare” sau băncuţelor multifuncţionale, carusele pentru pătuţ şi multe, multe altele.

Cadouri pentru copii mici

Încearcă să alegi un cadou care să fie şi util, nu numai să îl distreze pe cel mic. Un puzzle cu imagini ale construcţilor importante precum Catedrala Notre-Dame, Turnul din Pisa sau Turnul Eiffel îmbunătăţeşte cunoştintele copilului şi ajută la dezvoltarea imaginaţiei. Seturile de colorat sau de pictat sunt de asemenea un cadou foarte bun, pentru că îl determină pe cel mic să îşi lase imaginaţia la joacă.

Dacă este vorba de un copil foarte mic, care încă nu se descurcă bine cu pensule, poţi cumpăra acuarele lavabile pentru pictat cu mâna.

Cadouri pentru copii mărișori

Nici de această dată nu vom da greş cu un cadou educativ, care să ajute la dezvoltarea gândirii logice şi a inteligenţei. Un exemplu în acest sens este şahul sau jocul japonez Go. De asemenea, poţi cumpăra jocuri de societate pe care să le joace împreună cu familia sau prietenii. Şi dacă tot vine vara, ce spui de o minge de baschet, rechete de tenis sau role?

Cadouri pentru adolescenţi

Aici poate fi puţin mai dificil, însă nu imposibil. În primul rând, adolescenţii sunt mai greu de mulţumit. Apoi, în zilele noastre ei preferă cadouri precum console de jocuri, tablete sau smartphone-uri. Cu toate acestea, nu poţi da greş cu o carte amuzantă sau una SF, bilete la un concert pe care îl aşteaptă de mult timp, seturi de cosmetice, sau obiecte vestimentare.

De evitat:

  • jucării gălăgioase (de exemplu un set de tobe pentru copii);
  • dulciuri (mai ales dacă părinții evită să dea zahăr copilului);
  • produse „pentru fetițe” sau „pentru băieți” – alege cadoul în funcție de preferințele copilului;
  • bani

Spor la cumpărături!

 

Citește și: Semnificația zilei de 1 iunie, Ziua Copilului

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.