„HUMANS” revine! Ce ne promite sezonul 3

By  | 

Azi, 8 octombrie 2018 AMC anunță premiera autohtonă a celui mai nou sezon din serialul „Humans”, al treilea: acesta va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 22:00. „Humans” aruncă o privire cutremurătoare în culisele evoluției tehnologice și analizează efectul acesteia asupra societății.

Noul sezon al producției create de Sam Vincent și Jonathan Brackley („Spooks, Spooks: The Greater Good”) mărește miza, explorând ce se întâmplă când granița dintre om și mașină este neclară. Din distribuție fac parte Mark Bonnar („Catastrophe”, „Apple Tree Yard”), Gemma Chan („Captain Marvel”, „Crazy Rich Asians”), Katherine Parkinson („The Honorable Woman”, „The IT Crowd”), Tom Goodman-Hill („Mr. Selfridge”, „The Imitation Game”), Emily Berrington („24: Live Another Day”, „The Inbetweeners 2”), Colin Morgan („Merlin”, „The Fall”), Ivanno Jeremiah („Black Mirror”, „Doctor Who”) și Ruth Bradley („Grabbers”, „Pursuit”). A treia serie are 8 episoade.

La un an de la declanșarea conștiinței în rândurile synth-urilor, populația oprimată luptă pentru supraviețuire într-o lume care le urăște și se teme de mașini. Marea Britanie este divizată, iar oamenii și synth-urile luptă pentru pace, dar orice urmă de stabilitate dispare când în comunitatea synth-urilor încep să apară probleme. Pe fundalul haosului politic, complexitățile etice ale apariției unei noi specii sunt analizate pe mai multe planuri narative. Familia synth formată din Mia (Chan), Niska (Berrington) și Max (Jeremiah) luptă în continuare pentru dreptul la supraviețuire, iar Joe (Goodman-Hill), Laura (Parkinson) și copiii lor – Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) și Sophie (Pixie Davies) – se chinuie să se adapteze la urmările evenimentelor cataclismice din sezonul 2.

Ce trebuie să ştii despre personajele Humans

Laura Hawkins (jucată de Katherine Parkinson)

Laura a devenit cel mai mare suporter și prieten al synth-urilor, dar lupta ei pentru drepturile acestora e una grea. Și-a sacrificat cariera de succes pentru un cabinet de avocatură individual, care reprezintă doar synth-uri conștiente și care este vandalizat constant de oponenții acestora. După un incident traumatizant, Laura își dă seama că trebuie să urmeze alt drum și acceptă o colaborare cu guvernul – ceea ce o va costa scump. Pe plan personal, Laura și Joe (care a decis să se mute într-un oraș în care nu există synth-uri) se chinuie să trăiască despărțiți. Deși e foarte ocupată cu munca și copiii, devine fascinată de Dr. Neil Sommer, un om de știință fatalist.

Laura Hawkins (jucată de Katherine Parkinson)

Joe Hawkins (jucat de Tom Goodman-Hill)

Încăpățânatul Joe rămâne la concluzia din sezonul anterior – synth-urile i-au distrus familia – și acum trăiește în  Waltringham, o comunitate în care locuiesc doar oameni. Este vânzător la o alimentară și câștigă un sfert din fostul lui salariu, dar este liniștit – cu excepția faptului că îi este extrem de dor de Laura și de copii. Mattie nu-i mai răspunde la telefon, iar Joe simte că familia nu mai are nevoie de el. Într-o zi, vede doi noi veniți în Waltringham, pe care îi recunoaște și care nu au ce căuta acolo… Când îi provoacă, aceștia îi cer ajutorul.

Joe Hawkins (jucat de Tom Goodman-Hill)

Mattie Hawkins (jucată de Lucy Carless)

Mattie a declanșat sute milioane de synth-urile să devină conștiente, ceea ce a provocat moartea atât de multor oameni. Este paralizată de vinovăția resimțită și vrea neapărat să-și mărturisească fapta, dar nu o face, pentru a-și proteja familia. Își răscumpără oarecum fapta având grijă de Leo, care e în comă. Când acesta se trezește, cei doi se vor proteja și sprijini reciproc.

Mattie Hawkins (jucată de Lucy Carless)

Toby Hawkins (jucat de Theo Stevenson)

Toby e pe care să devină bărbat și vrea o viață normală. Își înțelege ambii părinți și încearcă să găsească o cale de mijloc între părerile lor. Pentru a-și găsi un loc de muncă, va trebui să insiste mult, în lumea nouă în care trăiește și s-ar putea ca asta să presupună despărțirea de familie.

Toby Hawkins (jucat de Theo Stevenson)

Sophie Hawkins (jucată de Pixie Davies)

Micuța Sophie ține cu greu secretul familiei și se chinuie să nu spună nimic la școală, unde participă (alături de colegii ei) la cursuri despre pericolul synth-urilor cu ochi verzi. Sophie nu poate să înțeleagă de ce acestea nu pot fi acceptate de omenire.

Sophie Hawkins (jucată de Pixie Davies)

Leo Elster (jucat de Colin Morgan)

După un an în care se află în comă, Leo se trezește și își revine extrem de rapid. Dar ceva s-a schimbat la el – Hester i-a distrus componenta sintetică din creier, iar aceasta a fost îndepărtată. Acum, Leo trebuie să învețe să fie om și atât, departe de synth-urile care i-au fost ca o familie până acum.

Leo Elster (jucat de Colin Morgan)

Max (jucat de Ivanno Jeremiah)

Liderul ales din Railyard, pacifistul Max se chinuie să-și împace natura optimistă și morală cu realitățile dure îndurate de „oamenii” lui, pe care nu-i poate proteja de ura celorlalți. Flash, Mia și Anatole îl ajută cât de mult pot, dar poziția de șef este una grea.

Max (jucat de Ivanno Jeremiah)

Niska (jucată de Emily Berrington)

Volatila Niska s-a liniștit și s-a așezat „la casa ei”. Trăiește incognito, într-o bulă fericită, alături de iubita ei, Astrid. Dar după ce aceasta este pusă în pericol de acțiunile altora, Niska e forțată să reintre în luptă și să joace un rol mai semnificativ decât și-a imaginat în viitorul synth-urilor.

Niska (jucată de Emily Berrington)

Mia (jucată de Gemma Chan)

Construită să îi protejeze pe ceilalți, Mia se simte acum responsabilă pentru Leo, familia ei și sute de milioane de vieți sintetice. De aceea își folosește experiența pentru a deveni purtătorul de cuvânt al grupului Railyard și, prin urmare, al tuturor synth-urilor conștiente. Dar nimeni nu o ascultă…

Mia (jucată de Gemma Chan)

Alte personaje şi povestea lor:

Karen (jucată de Ruth Bradley)

După moartea lui Pete, Karen nu mai vrea nici ea să trăiască. Asta se schimbă după ce descoperă un nou scop în viață – protejarea lui Sam, care devine conștient și care trebuie ținut în siguranță. Aceasta își dă seama că singura modalitate pentru supraviețuire în noua lume este minciuna: Sam se preface a fi om și Karen îl instruiește cu atenție.

Anatole (jucat de Ukweli Roach)

Ca sute de milioane de synth-uri, Anatole a devenit conștient în Ziua Zero și, din escortă de elită, a devenit confidentul și aliatul lui Max. Anatole joacă un rol-cheie în Railyard, unde își repară conaționalii și are grijă de Leo. Dar, pentru că nu a avut contact cu oamenii de la Ziua Zero încoace, Anatole mai are de învățat despre emoții și subtilitățile acestora.

Stanley (jucat de Dino Fetscher)

Stanley este un synth de generație nouă, „sigur”, recent produs. Este noul șofer și bodyguard al Laurei, ajutând familia

Hawkins în casă. Inițial respins de Laura, aceasta e forțată să îl accepte și ajunge să îi fie recunoscătoare pentru protecția oferită. Sophie se apropie imediat de el și Stanley pare a fi synth-ul care îi va aduce laolaltă.

Agnes (jucată de Holly Earl)

Locuiește în Railyard și – după Ziua Zero – a lăsat în urmă postul de entertainer pentru copii și resimte din plin furia acumulată în anii de muncă, când era tratată injust, ca o simplă marionetă de ventriloc. Îl provoacă mereu pe Max să acționeze și, într-un final, ia frâiele în propriile mâini…

Dr. Neil Sommer (jucat de Mark Bonnar)

Neil este om de știintă, membru al Comisiei Dryden Commission, care a studiat pe larg comportamentul anormal al synth-urilor. Între el și Laura apar imediat scântei, dar secretele pe care le ascunde sub apartența carismatică vor avea un impact major asupra relației dintre ei.

Astrid Schaeffer (jucată de Bella Dayne)

Astrid e fericită alături de Niska, locuiesc la Londra și își găsește locul în lupta pro-synth-uri angajându-se la un pub prietenos cu ambele tabere. Când e implicată într-un act extrem de violent, încearcă să o determine pe Niska să nu se răzbune pe vinovați, dar știe că aceasta nu poate fi oprită.

Lordul Dryden (jucat de Matthew Marsh)

Autoritarul lider este numit șeful unei comisii guvernamentale care studiază comportamentul anormal al synth-urilor. După o vizită la Railyard, își dă seama cât de bogată este viața acestora. Laura începe să creadă că poate atrage comisia de partea ei, dar Dryden nu îi spune tot adevărul…

Inspirat de premiatul serial SF suedez „Real Humans” (creat de Lars Lundstrom), „Humans” îi are drept producători executivi pe Vincent, Brackley, Derek Wax, Emma Kingsman-Lloyd (din partea Kudos, în colaborare cu Wild Mercury Productions și Lundstrom) și pe Henrik Widman (din partea Matador Films). Alături de Vincent și Brackley, lista de scenariști ai producției îi include pe Debbie O’Malley, Namsi Khan, Jonathan Harbottle, Melissa Iqbal și Daisy Coulam. Serialul este produs de Vicki Delow (din partea Kudos, SVT și Matador Films). Al treilea sezon a fost comandat pentru Channel 4 de Beth Willis și Simon Maxwell și pentru AMC de Kristin Jones. 

Credit foto: Colin Hutton/Kudos/Wild Mercury/Channel4/AMC

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *