Hot trend: fotografia de cuplu erotică. Îndrăznești?

Din melanjul dintre cultura extravagantă a Instagram-ului și mișcarea (populară în ultimii ani) care susține acerb atitudinea pozitivă față de propriul corp a luat naștere un „copil” iluminat: fotografia de budoar sau, altfel spus, fotografia de cuplu erotică.

Cuplurile renunță la inhibiții și la haine (uneori chiar și la chiloți) și – în studiouri profesioniste sau acasă – fac nebunii în fața camerelor de fotografiat. “Există o nișă care explodează chiar acum”, spune Mike Allebach, proprietarul Allebach Photography, un studio foto din North Wales, Pennsylvania. Mike estimează că anul viitor astfel de ședințe foto vor reprezenta sursa lui principală de venit și are, cel mai probabil, dreptate. Potrivit unui sondaj recent, cam 50% dintre cuplurile romantice sunt dispuse să își realizeze cu album erotic.

„Clienții își doresc acum să aibă imagini personale, mai intime decât cele cu care eram obișnuiți – imagini care sunt doar pentru ei”, explică Delia Washington, care deține Boudoir by Delia Renee, din Philadelphia. Aceste fotografii speciale pot marca fie o aniversare de cuplu, fie orice alt punct culminant al relației, punând în evidență acea latură ascunsă și foarte sexy a ta și a partenerului, sau poate fi chiar un mod de a consolida conexiunea dintre voi. „A te dezbrăca împreună cu partenerul, parțial sau complet, în fața camerelor de fotografiat poate fi o senzație ușor periculoasă ceea ce amplifică emoția dintr-o relație”, spune sexologul Pamela Madsen, fondatoarea saloanelor Back to the Body. De asemenea, a ieși din zona ta de confort poate resuscita pofta ta de viață, adaugă experta în sexologie Lauren Dummit.

Te interesează să surprinzi chimia sexuală dintre tine și partener, chiar în fața aparatelor foto? Fii pregătită să plătești între 150 și 1.000 euro, în funcție de fotograf, locație și (opțional) make-up sau hairstyling. Este firesc ca la început să fii agitată. Nimeni nu vine și spune direct „O să ne dezlănțuim!”, ci mai degrabă „Suntem împreună în această aventură.”

Un profesionist te poate ghida în această aventură, incluzând chiar și selectarea outfit-urilor (dacă alegi să porți vreunul), elementelor de recuzită (poate un colier lung pentru tine și o cravată pentru partenerul tău) sau un stil anume (alb și negru, colorat, seducător noir, modern și luminos). De obicei, fotografii încep cu câteva cadre cu hainele pe voi. Odată ce vă încălziți, tu și partenerul, puteți să începeți să vă dezbrăcați unul pe celălalt, privindu-vă în ochi, râzând sau doar bucurându-vă de moment. „În studio-ul nostru nu există judecăți de valoare, așa că puteți să vă comportați oricât de ciudat sau cuminte doriți”, spune Washington. Doar amintește-ți: nu joci într-un film porno.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Guliver/Getty Images, Nick Onken. Text: Bianca Dragomir

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.