Tot ce trebuie să știi despre semnele de apă: rac, scorpion, pești

Oceanul este cel care a găzduit primele semne de viață pe pământ. Adâncurile tainice ale mărilor ascund comori nenumărate, dar și o mulțime de primejdii. Cascadele sunt simbolul impetuozității vieții. Văile în care clocotesc gheizerele sunt reflectarea pasiunilor nestăvilite ale omului. Oglinzile lacurilor și cursurile marilor fl uvii reprezintă originile, valorile eterne și fi delitatea față de vechile tradiții.

Izvoarele limpezi de munte simbolizează întoarcerea la rădăcini, la adevărurile simple și neîntinate ale vieții. Toate acestea împreună sunt elementul Apă flexibilă și receptivă, rafinată și sensibilă.

Dragoste

În relațiile cu cei din jur, Apa caută în primul rând apropiere sufl etească. Ei îi vine greu să-și explice pentru ce anume își iubește partenerul, dar asta nu diminuează forța de atracție. Nativii Apei caută parteneri cu care se simt confortabil, alături de care chiar și tăcerea în doi înseamnă bucurie. Pasiunea Apei este atât de profundă, încât nu este ușor s-o ghicești din exterior. Dar, ca nimeni altcineva, ea este gata oricând să se sacrifi ce în numele iubirii.

Puncte slabe

Deseori, forța Apei se transformă în slăbiciune și îi face pe nativii foarte vulnerabili. Sensibilitatea exagerată și dorința permanentă de trăiri noi pot cauza frământări și zbucium sufl etesc și chiar suferință. Uneori, altruismul îi determină pe nativii Apei să renunțe la interesele proprii de dragul altora, chiar și atunci când acest lucru nu este necesar sau le poate pricinui neplăceri. Din nefericire, iertarea necondiționată nu este întotdeauna și justificată.

Forță

Apa nu are nevoie de cuvinte pentru a-și înțelege interlocutorul și pentru a-și da seama dacă acesta are intenții bune sau nu. Ea are capacitatea de a fi pe aceeași lungime de undă cu alți oameni și de a-i percepe cu tot sufletul. În prezența ei cei din jur încep să se simtă altfel, deși nu toți înțeleg cum de Apa le induce o stare de confort sufl etesc. Deseori, la nativii Apei intuiția ia locul rațiunii și ei nu regretă niciodată deciziile pe care le-au luat ascultând de vocea lor interioară. Legătura strânsă cu natura face ca nativii Apei să se încarce de energie în păduri, lângă cursurile de apă, în munți.

Citește și: Câtă energie ai în funcție de zodie și cum să-ți dozezi activitatea

Rac

Te poți pierde în ochii lui. Când trist, când luminat de o bucurie ascunsă, când vorbăreț, când tăcut, Racul nu încearcă niciodată să fi e în centrul atenției. Însă atunci când pleacă, se simte foarte acut lipsa lui. El este întruchiparea valorilor familiei, reprezintă apa limpede a căminului, este începutul unei noi vieți. El este forța eternă a maternității.

Planeta guvernatoare: Luna

Deviza: „Simt“

Plantele: pelin, tarhon

Aroma: bergamotă

Metalul protector: argint

Ziua norocoasă: luni

Scorpion

Luptă interioară permanentă, neobservată de ceilalți, suișuri și coborâșuri, un ocean  clocotind de pasiuni… Forța Scorpionului stă în insistența cu care stârpește tot ce a devenit desuet – atât în propria persoană, cât și în ceilalți – și în perseverența cu care caută sensul real al vieții. Capacitatea de a-i atrage pe cei din jur îl face să fi e expert în rezolvarea problemelor prietenilor.

Planeta guvernatoare: Marte, Pluton

Deviza: „Transform“

Plantele: țelină, cactus

Aroma: santal

Metalul protector: fier

Ziua norocoasă: marți

Pești

Iertarea necondiționată și spiritul de sacrificiu sunt principiile de bază ale ultimului semn zodiacal. Maleabili, sensibili și visători, Peștii străbat lin oceanul destinului. Uneori visează cu ochii deschiși, iar atunci li se dezvăluie cele mai profunde taine ale lumii.

Planeta guvernatoare: Neptun, Jupiter

Deviza: „Cred“

Plantele: orhideea, trestie

Aroma: ienupăr

Metalul protector: platină

Ziua norocoasă: joi

 

Citește și informații generale despre celelalte semne:

 

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.