Feng shui in dormitor

Folosit încă din secolul al treilea d.Hr., feng shui se bazează pe cele cinci elemente (pământ, apă, foc, metal, lemn) şi pe yin şi yang, reuşind să echilibreze energiile din casa ta. Astfel, se crede că îţi poţi îmbunătăţi sănătatea, poţi avea succes pe plan profesional şi vei avea o viaţă sentimentală şi sexuală mai bună.

Dormitorul, cea mai intimă şi personală cameră din casa ta, este (sau ar trebui să fie) folosit pentru a te odihni, relaxa şi… pentru sex, bineînţeles. Aplicând recomandări ale specialiştilor în arta feng shui, vei atrage norocul în viaţa intimă, iar dormitorul tău va deveni camera ta preferată din casă.

Trucuri Feng Shui pentru succes in cariera

În primul rând, ai grijă unde aşezi patul în cameră – în niciun caz nu îl pune cu picioarele spre uşă, această poziţie fiind considerată poziţia mortului. Dacă nu îl poţi poziţiona altfel, încearcă cel puţin să pui un taburet sau un obiect decorativ între pat şi intrarea în cameră. Este recomandat ca patul să fie amplasat în culţul opus uşii.

De asemenea, patul trebuie să fie mai mare decât persoana sau persoanele care vor dormi în el; trebuie să ai suficient spaţiu.

Culorile pe care ar trebui să le foloseşti în dormitor sunt cele pale, precum verde pal, albastru pal, galben unt. Acestea vor optimiza relaţia de cuplu. Dacă nu vrei să îţi văruieşti pereţii chiar acum, cel puţin foloseşte aceste nuanţe la draperii, covoraşe sau decoraţiuni.

Oglinzile nu trebuie să se găsească în dormitor, dar, dacă ţii neapărat să ai una, nu trebuie să fie orientată spre pat. Se crede că acest lucru duce la destrămarea vieţii de cuplu.

Feng Shui pentru iubire

Dacă îţi plac tablourile, evită-le pe cele cu animale sălbatice, scene de luptă sau peisaje acvatice. În schimb, alege un peisaj montan sau, şi mai bine, o fotografie cu tine şi partenerul. Ai grijă, totuşi, dacă alegi o poză cu o persoană, corpurile trebuie să fie complet vizibile, deci nu folosi una în care picioarele sau jumătatea de corp nu apar în poză. De asemenea, în niciun caz nu ţine în dormitor poze alături de persoane decedate!

Ordinea este şi ea foarte importantă în feng shui. Nu lăsa haine aruncate la întâmplare, nu ascunde cărţi sau coşuleţe sub şi lângă pat şi nu ţine nici echipamentele sportive în dormitor. Toate acestea vor atrage energii negative.

Pentru un somn mai odihnitor, adu o plantă în cameră, dar neapărat una vie, în ghiveci, nu flori în vază. Este recomandat să aşezi un ghiveci cu flori într-unul dintre colţurile camerei.

10 plante Feng Shui pentru apartament

Nu în ultimul rând, nu ar trebui să ai electronice în dormitor. Cu alte cuvinte, afară cu televizorul, calculatorul, sistemul audio sau alte obiecte de acest gen – generează energie negativă şi se crede că omoară nu doar somnul liniştit, ci şi viaţa de cuplu. Dacă vrei neapărat să ai un televizor sau computer în dormitor, cel puţin ai grijă ca înainte de culcare să le scoţi din priză.

Ţine şi tu cont de aceste recomandări şi în cel mai scurt timp vei vedea cum viaţa ta se va schimba în bine!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.