Dicționar Feng Shui – amenajarea și decorul încăperilor din locuința ta

Feng Shui studiază fluxul și mișcarea energiei într-un spațiu și îl îndrumă pentru a oferi cel mai mare beneficiu ocupanților. Scopul său este de a obține un echilibru în spațiul unde locuim și lucrăm, de a maximiza potențialul de succes în toate domeniile vieții.

În acest articol vom discuta despre fiecare încăpere din casă, prezentându-ți câteva reguli generale legate de acestea.Holul de la intrare

Fiind prima camera în care intri, aceasta trebuie să îți ofere suficientă energie pozitivă. Trebuie să fie întotdeuna bine aerisită, curată și organizată, de preferat să aibă plante și să nu fie aglomerată. Pe un hol îngust pune oglinzi și lucrări de artă deschise la culoare. Dacă ușa e pe latura scurtă a unui hol lung, pune neapărat un tablou pe peretele opus ușii.

Baie

Pentru ca baia să îți aducă noroc, atârnă o oglindă pe partea exterioară ușii și la fereastră atârnă un clopoțel de vânt. Ține ușile închise, mai ales dacă se află lângă dormitor; capacul vasului de toaletă trebuie să fie coborât atunci când WC-ul nu este utilizat. Repară orice scurgere de apă, pentru a nu trage cu sine și norocul, picătură cu picătură.

Bucătărie

Nu pozitiona aragazul vizavi de chiuvetă; în spatele acestuia e bine să existe un perete solid care simbolizează păstrarea prosperității. Cu cât sunt mai multe arzătoare, cu atât familia va fi mai bogată. De asemenea, ascunde coșurile de gunoi și toate ustensilele de făcut curățenie.

Dormitor

Evită echipamente electronice în dormitor (televizor, computer etc), fiind incompatibile cu odihna, sănătatea și fertilitatea. Să nu existe nici o bibliotecă – prea multe cărți sunt prea stimulante; păstrează doar câteva, pe noptieră. Se face curățenie mare la solstiții, echinocții, lună nouă sau dupa o suferință, boală sau ceartă.

În fiecare anotimp, energizează-ți dormitorul folosind primăvara și iarna elementul apă (stropește pereții cu apă sfințită sau purificată), vara – elementul foc (plimbă prin cameră bețișoare fumegânde), iar toamna elementul metal (sună delicat din clopoței pe la colțuri).

Sufragerie

Canapelele și fotoliile trebuie să fie potrivite nevoilor familiei – nu trebuie să te înghesui pe canapea, dar nici să ai prea mult spațiu nefolosit. Alege piese de molibier cu linii rotunde, în special măsuța de cafea – dacă liniile sunt drepte, energiile se vor opri în mobilă în loc să circule în jurul ei.

Pentru toate camerele

Curățenia și buna organizare a obiectelor este esențială pentru a a avea o energie pozitivă.

Evită să ai tablouri sau ilustrații cu imagini violente sau agresive ori cu oameni triști sau decedați.

Fântânile Feng Shui atrag prosperitatea, la fel și imaginile cu ape curgătoare.

Umple-ți locuința de plante, care aduc energie pozitivă. Evită florile false. Bambusul este considerat norocos, dar este de preferat să îl primești, nu să îl cumperi tu.

 

 

Citește și: Casă mai pozitivă cu ajutorul Feng Shui 

Citește și: Dicționar Feng Shui – obiecte de decor pentru locuința ta 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.