Dicționar Feng Shui – animale și plante pentru locuința ta

Feng Shui studiază fluxul și mișcarea energiei într-un spațiu și îl îndrumă pentru a oferi cel mai mare beneficiu ocupanților. Scopul său este de a obține un echilibru în spațiul unde locuim și lucrăm, de a maximiza potențialul de succes în toate domeniile vieții.

În acest articol, vom vorbi despre plante și animale – care este rolul lor în Feng Shui, cu ce ne ajută și cum le putem folosi pentru a ne îmbunătăți viața.Plante

Plantele sunt întotdeuna binevenite într-o locuință amenajată după principiile Feng Shui, cât timp sunt la ghiveci sau în vază, proaspete. Scapă de plantele moarte sau de cele false, pentru că nu atrag energii pozitive.

Plantele cu frunze ascuțite sau cu țepi sunt considerate agresive în locuință, dar au rol de gardieni în afara acesteia. Trandafirul este acceptat însă, pentru că mirosul lui plăcut neutralizează energia sha.

Florile care înfloresc de Revelion simbolizează noroc în afaceri și carieră. Crizantema înseamnă longevitate, mariaj lung și carieră de succes. Narcisa, orhideea și florile de prun întăresc relațiile maritale, iar bujorul este floarea dragostei și se pune numai în camera unei fete nemăritate.

Animale

Elefantul

Statueta cu un elefant te va face să te bucuri de o viață lungă, înțelepciune și putere.

Păsări

Un cuplu de gâște sau de rațe din ceramică anticipează o veste bună din depărtări sau îmbunătățește relația cu partenerul, dacă se află în dormitor. Porumbeii semnifică viața lungă, iar rândunica prevede schimbări norocoase sau succes în afaceri.

Când găsești o pană, atârn-o lângă ușa de intrare, deoarece îți va proteja familia.

Șerpi

Nu pune prin casa statuete sau imagini cu serpi, dar păstrează pielea unui șarpe, căci aduce bogăție.

Pisica Maneki Neko

Se crede despre această pisică că aduce noroc și bunăstare. Se mai numește și „pisica banilor” sau „pisica primitoare”. Maneki Neko au mai multe culori:

albă pentru fericire și puritate;
aurie pentru bogăție;
neagră pentru protecție și respingerea răului;
roșie pentru noroc în dragoste;
verde pentru bunăstare

 

Citește și: Dicționar Feng Shui – amenajarea și decorul încăperilor din locuința ta

Citește și: Dicționar Feng Shui – obiecte de decor pentru locuința ta

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.