Holograf si Sistem dau startul celei de-a doua editii Pro Istoria Fest

By  | 


Lista evenimentelor marca Pro Istoria Fest din 2012 este completata cu alte trei cetati incluse deja in circuit anul trecut: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste.

Ca la editia anterioara, festivalul doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente de inalta tinuta culturala si artistica.

Primul eveniment din acest an va avea loc in weekend-ul 21-22 iulie, la Cetatea Enisala din judetul Tulcea, singura cetate medievala din Dobrogea.

Festivalul va debuta sambata, 21 iulie, la orele 9:30, cu o parada medievala care va pleca din Sarichioi, va continua in Babadag si va avea ca punct final Cetatea Enisala. Printi si printese, dar si ansambluri locale vor reinvia spiritual genovez al cetatii de demult apuse.

Programul va continua cu diverse ateliere de creatie pentru copii: spada si miscare scenica, cioplit si olarit, teatru si dans, tir si tras cu arcul, dar si cu o scoala de iconografie si heraldica (pictura pe scut de lemn).

Nu vor lipsi nici atelierele pentru adulti: aruncarea cutitelor, folosirea spadei si a sabiei, tranta – lupta romaneasca si un concurs de tras cu franghia.

De la orele 15:00, ansambluri tranditionale specifice zonei, reprezentanti ai opt minoritati, vor da startul concertelor la Enisala. Incepand cu ora 19:00, nume mari ale muzicii romanesti vor urca pe scena: trupa de teatru Zurli, Corina, Foisorul de Folk, Anna Lesko si Holograf.

Duminica, 22 iulie, de la orele 12:30, publicul este invitat la un spectacol de teatru de papusi, iar incepand cu orele 14:00, atelierele pentru copii si adulti continua cu alte activitati atractive: face painting, baloane modelate si animatie pentru copii.

Seria concertelor de duminica va fi deschisa de concerte ale artistilor locali si va continua cu nume ca Vunk si Elena Gheorghe. Capul de afis al festivalului, Sistem, va incheia cele doua zile de Pro Istoria Fest, impreuna cu un spectaculos foc de artificii.

"Suntem bucurosi sa continuam si in 2012 seria evenimentelor care promoveaza cetatile medievale romanesti si sa oferim publicului ocazia de a cunoaste istoria poporului roman si, in egala masura, de a se bucura de valorile prezentului, prin artistii si muzicienii consacrati de pe scena festivalului.

Pro Istoria Fest este unul dintre cele mai dragi proiecte ale noastre, datorita acestui obiectiv indraznet: de a da un nou suflu acestor locuri incarcate de istorie, astfel incat acestea sa redevina puncte de atractie pentru cat mai multi din locuitorii Romaniei si nu numai", a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem si organizator al Pro Istoria Fest.

  • Pro Istoria Fest este organizat de Asociatia Star Education, condusa de Zoli Toth.
  • Festivalul a debutat in septembrie 2011 la Curtea Domneasca de la Targoviste. Au urmat apoi, in octombrie 2011, Cetatea lui Vlad Tepes de la Poenari si Cetatea Rasnov. Cele trei evenimente au adunat peste 40.000 de spectatori.
  • Mai multe detalii pe: www.proistoriafest.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *