Hai la cultura si la distractie!

By  | 

COSMO ţi-a făcut selecţia celor mai de seamă evenimente ale momentului! 

13169824_10154117036523555_726063567_o #TheDate, seria de petreceri unicat

Vara aceasta, iubitorii de experienţe inedite se vor putea bucura de o serie de petreceri în care singura regulă va fi socializarea. Petrecerile #TheDate se vor ţine o dată pe lună şi vor avea, la fiecare ediţie, câte o temă şi o locaţie diferite.
Prima petrecere din această serie are loc sâmbătă, pe 14 mai, de la 22:30 până dimineaţa, pe terasa Promenada Mall din Bucureşti şi este inspirată de insulele exotice, în care poţi face sailing zi şi noapte. „Sail Me, Baby” va fi mai mult decât o petrecere la înălțime. În premieră în România, pe terasa Promenada Mall se va urca o barcă de 6.5m/3m care, pe parcursul petrecerii, va juca rolul de pupitru al DJ-ului.
Invitatul special al evenimentului este DJ-ul Bogdan Popoviciu, care a mixat în cele mai mari cluburi din Bucureşti şi din România. Pentru „Sail Me, Baby” a pregătit un playlist inspirat din Radio MIAMI şi, pentru ca atmosfera să fie cu adevărat magnetică, pe scenă va urca şi o trupă instrumentală, care va cânta live.
Dress code-ul acestei petreceri este: white & blue, yacht style. Accesul se face pe bază de brăţară care poate fi achiziționată sunând la numărul 0730 274 155 şi costă 40 de lei. Brăţările nu se vând la faţa locului în seara evenimentului.

HAMLETPremiera „Hamlet“ la Teatrul National din Timisoara

Shakespeare ne este veşnic contemporan, peste secole, peste generaţii. E o realitate pe care Teatrul Naţional din Timişoara o afirmă deschis prin noua sa montare cu „Hamlet“, în traducerea şi adaptarea „remix“ a lui Peca Ştefan şi în direcţia de scenă a Adei Lupu Hausvater.
Acestui „Hamlet“ al anului 2016 îi răspunde live muzica trupei Subcarpaţi, într-o întâlnire în care ritmurile ultracontemporane și liniile melodice autentice românești traduc sensurile profunde ale unui text esențial pentru cultura universală.
„Hamlet“ este un manifest pentru dreptul neîngrădit al oamenilor de a fi autentici, pentru dreptul de a rămâne ei înșiși, pentru dreptul de a-și păstra vocea distinctă în societate. Cred că generațiile care vin au nevoie să-și descopere echilibrul și că societatea, de asemenea, trebuie să restabilească un adevăr fundamental – acela că putem exista doar în firescul, în naturalețea unei vieți curățate de teamă, de jumătăți de măsură, de minciună și de amoralitate”, declară Ada Lupu Hausvater, directorul de scenă al spectacolului.
Echipa care lucrează la acest spectacol îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Marius Andrei Alexe, Doru Iosif, Victor Manovici, Cristina König, Flavius Retea, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan, Florin Ruicu, Costel Tovarnițki, Raul Bastean, Benone Viziteu, Romeo Ioan, Claudiu Dogaru, Ionuț Iova și Marius Lupoian. De asemenea, este important de menționat că în distribuția spectacolului îl regăsim pe Marius Andrei Alexe, cunoscut publicului și ca MC Bean, căruia i se alătură Valentin Popescu (Vali Umbră).
Muzica este semnată de Subcarpați, un fenomen muzical descris ca „manifest cultural contemporan”, un proiect care mixează muzica electronică, ritmurile hip-hop și dubstep, cu teme din folclorul românesc, într-o suprapunere eclectică, elaborată și, în egală măsură, accesibilă și acroşantă pentru public.
Decorurile și costumele aparțin Iulianei Vâlsan, unul dintre cei mai prolifici și premiați artiști vizuali din noul val, artista reunind în portofoliul său numeroase scenografii, picturi, instalații etc. Nu în ultimul rând, efectele video sunt realizate de KOTKI visuals, un studio creativ preocupat de implementarea tehnologiilor multimedia în artele spectacolului, colaborând cu artiști contemporani și festivaluri din România, Bulgaria, Austria, Elveția, Germania, Olanda, Spania, Marea Britanie etc.
Prima reprezentație, în avanpremieră, a spectacolului Hamlet are loc marți, 10 mai, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată miercuri, 11 mai, de la aceeași oră, de premiera oficială. Biletele se pot achiziționa la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenția „Mărăşeşti“, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic) sau online pe www.tntimisoara.com.

SC-2016Incepe Saptamana Comediei la Brasov

Timp de şapte zile, la Braşov, va avea loc cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Săptămâna comediei“ – 8 piese de teatru, 7 filme și spectacole de teatru stradal: teatru de păpuși pentru copii, spectacole pe picioroange și cu statui vivante vor avea loc în Piaţa Sfatului, dar şi în cartierele oraşului, în perioada 9-15 mai. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 9 mai, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Spectacolul din deschidere, „Musca Spaniolă“, în regia lui Andrei Munteanu este oferit de Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.
Marți, 10 mai, de la ora 20,00, braşovenii vor avea ocazia de a vedea „Titanic Vals“ în regia lui Alexandru Dabija, adus la Braşov de Teatrul Odeon. Pe scenă vor urca: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif.
Teatrul Național din București aduce la Braşov un spectacol în regia lui Radu Afrim, „Între noi e totul bine“, o piesă profund umană, în distribuția căreia îi veţi regăsi pe Dorina Chiriac, Marius Manole, Liliana Ghiţă, Natalia Călin, Istvan Teglas, Cezar Antal, Florentina Ţilea. Miercuri, de la ora 20,00 la Teatrul Sică Alexandrescu.
O comedie – glumă în două părți, cu un prolog și inserturi din Procesul, o satiră la adresa birocrației şi a sistemului polițienesc, o comedie acidă, cu puternice accente parodice se va juca joi, 12 mai, de la ora 20:00. „Tarelkin“, o producţie a Teatrului Metropolis este regizată de Gelu Colceag.
Spectacolul nominalizat la ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar“ (Florentina Năstase), „Menajeria de sticlă“ este prezentat la Braşov de Teatrul Toma Caragiu Ploieşti. Vineri, 13 mai, de la ora 20:00. Tot vineri braşovenii sunt așteptaţi şi la un spectacol inedit de teatru, muzică și pantomimă, la Sala Patria, cu „ActOrchestra“.
Sâmbătă, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor urca Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă, Bogdan Chichea şi Marius Negoiţă, într-un spectacol în regia lui Vlad Zamfirescu – „Efecte Colaterale“, o producţie a Teatrului Nottara din București.
Festivalul se va încheia duminică, 15 mai, cu un spectacol al Teatrului Metropolis. „A doăsprezecea noapte“ este o excelentă comedie de public semnată de Victor Ioan Frunză, o cercetare inteligentă, în centrul căreia se află omul, „acest animal ciudat“.
Biletele se găsesc online pe www.biletebrasov.ro şi la casieria Teatrului Sică Alexandrescu. Cea de-a patra ediție a Festivalului Săptămâna Comediei va avea loc între 9 – 15 mai, în Braşov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Patria și Cinemateca Patria, Coresi Shopping Resort, Piața Sfatului, Parcul Trandafirilor (cartier Răcădău) şi Parcul Tractorul.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *