Grecia, paradisul simțurilor – Resorturi de lux!

Când ești suficient de norocoasă încât să fii invitată pentru a descoperi partea luxury a Greciei, tot ceea ce vei experimenta în periplul tău merită împărtășit. Marea infinită, aroma copacilor și forța munților, toate se îmbină mirific cu atmosfera paradisiacă din cele mai luxoase resorturi, potrivite atât pentru escapadele tale din acest sezon, cât și pe tot parcursul anului.

Nu știu cu ce să încep, dar un lucru e sigur: Grecia a devenit, subit, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut până acum. Această călătorie minunată mi-a activat toate pornirile hedoniste, în timp ce mișcarea senzuală a valurilor îmi șoptea la ureche că viața e o binecuvântare, că tot ceea ce mă îngrijorează trebuie să dispară. Nu e timp pentru iubiri neîmpărtășite, prieteni care nu răspund la telefon sau rude cicălitoare —  e timp doar pentru tine. Timp pentru relaxare și răsfăț, degustare a Paradisului. Mi s-a părut cel mai potrivit moment dintre toate pentru a fi egoistă, fără urmă de vinovăție, acesta fiind singurul mod prin care aș fi putut să descopăr toată frumusețea ce se întindea dinaintea ochilor mei.Am aterizat în Atena la sfârșitul lunii octombrie când, deși temperatura era mult mai prietenoasă decât în București, vara devenea încetul cu încetul o amintire dulceagă. Însă răsfățurile pe care le-am experimentat aici nu necesitau musai temperaturi de vară, și cred că ăsta a fost primul și cel mai important lucru pe care l-am învățat despre Grecia: poate fi mai mult decât o destinație de vară, oferindu-ți o vacanță memorabilă în orice anotimp. Și asta mai ales atunci când îți propui să experimentezi răsfățul la superlativ, în interiorul resorturilor și spa-urilor luxuriante.

Capitulul I: Atena

Am început în forță această călătorie, făcând o primă oprire la impresionantul Grand Resort Lagonissi, care ne-a ajutat să ne facem o idee despre toate minunățiile care vor urma. Situat pe riviera ateniană, acest resort luxos înconjurat de imensitatea Mării Egee îți va da impresia că te afli în propriul Paradis privat. Un sanctuar special conceput pentru cei care își doresc o vacanță super relaxantă, acest loc liniștit îți va întrece așteptările cu siguranță. Totul, de la acomodare, experiență culinară, și până la tratamente spa, este atins de magia unei perfecțiuni pe care o credeai imposibilă. Chiar și simpla plimbare pe aleile aromate ale acestui loc exclusivist mi-a dat sentimentul că sunt pe mâini bune.

Camerele din clădirea principală au vedere spre mare și au fost construite asfel încât să-ți ofere senzația de calm și confort, printr-un stil casual chic. Poți beneficia chiar și de o sală privată de gimnastică, însă de departe cel mai atrăgător segment al resortului a fost pentru mine cel de Spa&Wellness. Având o viziune holistică asupra detoxifierii, rejuvenării, vitalității și stării generale de bine, Grand Resort Lagonissi oferă terapii de spa, sesiuni de hidro-biontologie, tratamente de frumusețe, dar și diete bio personalizate, astfel încât corpul și mintea să aibă parte de o transformare completă.

Am făcut vreo 50 de minute de la Resortul Lagonissi până în Atena, unde am descoperit un oraș vibrant, plin de farmecul istoriei și al diversității culturale. Vei găsi aici oameni din toate colțurile lumii, unii veseli și dornici de conversații random cu necunoscuți, alții încruntați și obosiți după o zi lungă de muncă.

Am avut oportunitatea de a vizita luxosul hotel Hilton, situat în centrul Atenei, care, deși reprezintă primul lanț hotelier internațional al capitalei (deschis în 1963), surprinde print-un design glamouros și pe alocuri chiar futurist. Partea mea prefarată, în afară de prânzul delicios pe care l-am servit acolo, a fost, probabil, „Galaxy Bar”-ul de pe acoperișul clădirii, suprinzător de colorat și șic, unde puteai servi un cocktail mai mult decât atrăgător. Și aici te poți bucura de răsfățurile Universului Spa, de săli de fitness, piscine interioare sau de studioul de Pilates.

Un alt hotel atenian care mi-a rămas în minte a fost Hotel Grande Bretagne — A Luxury Collection Hotel, ale cărui interioare elegante amintesc de vechea aristocrație. Simplul fapt de a-ți servi cafeaua aici te face să-ți îndrepți spatele instant și să cântărești fiecare cuvânt pe care îl rostești. Camerele sunt, așa cum te-ai aștepta, foarte luxoase, mâncarea este divină, iar serviciile spa sună ca un vis împlinit.

Capitolul II: Peloponez

Peloponezul este partea Greciei pe care turiștii români o cunosc mai puțin, majoritatea preferând ca destinație de vacanță Mykonos, un loc, ce-i drept, magic pe timp de vară. Însă Peloponezul este extrem de ofertant în orice anotimp al anului, oferind o porție serioasă de istorie, stațiuni balneare și hoteluri de lux.

Aici, primul bifat pe listă a fost Loutraki Thermal Spa, un spa „medical” din orașul Loutraki, faimos nu doar pentru serviciile de rejuvenare și relaxare pe care le oferă, ci și pentru efectele vindecătoare ale apei termale.

Am fost cazați la Club Hotel Casino Loutraki, o destinație exotică și glamouroasă aflată, practic, pe malul mării. Aici vei găsi camere de hotel tematice (precum „Suite Paris” sau „Suite Black&White”), cel mai mare cazino din Grecia, restaurante impecabile (aici am mâncat cea mai bună înghețată din lume), centru wellness și — așa cum te-ai obișnuit deja — mult lux.

Și dacă tot vorbim de lux, nu voi putea uita niciodată vizita la Amanzoe — Luxury Hotel & Resort în Porto Heli, un loc divin, situat la o ușoară înălțime, și înconjurat de măslini aromați. Designul resortului amintește de voluptatea și abundența Greciei antice, reușind totuși să păstreze un aer modern, contemporan, de o eleganță aparte. Cred că eleganța îi este datorată conceptului minimalist, „clean”, ce contribuie și la senzația de calm și relaxare care te inundă imediat ce pășești în această lume.

La Amanzoe vei găsi, în funcție de bugetul de care dispui, „pavilioane” și „vile” gata să-ți ofere un confort la care nici măcar nu ai visat vreodată, iar vederea către mare va fi o surpriză fabuloasă. În sectorul welness există 8 camere luxoase de tratamente spa, ce oferă masaje, scruburi și împachetări, dar și o piscină Watsu și un amfiteatru pentru yoga.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de ianuarie a revistei Cosmopolitan.

Foto: Courtesy. Text: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.