Ghidul tau COSMO de cultura

By  | 

COSMO îţi aduce în fiecare săptămână cele mai proaspete informaţii despre lansări de cărţi, spectacole, expoziţii şi hotspot-uri care merită atenţie. Citeşte mai jos!

image001Shakespeare Live!

Anul acesta se împlinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, ocazie cu care Grand Cinema & More susţine o nouă proiecţie – eveniment pentru a celebra geniul pieselor sale. Înregistrarea de două ore a spectacolului – tribut „Shakespeare Live!“ din Stratford-upon-Avon va putea fi urmărită pe 24 aprilie, începând cu ora 17:00.
„Shakespeare Live!“ este o desfăşurare unică de forţe, menită să aducă un tribut celui ce este considerat cel mai mare dramaturg şi povestitor al tuturor timpurilor. Spectacolul, găzduit de David Tennant, este gândit ca un colaj reunind cele mai bune scene de teatru scrise vreodată, fragmente muzicale, momente de dans şi de comedie, în interpretarea celor mai buni actori ai Royal Shakespeare Theatre. Din distribuţie fac parte nume celebre precum: Dame Judi Dench, Sir Ian McKellen, Joseph Fiennes, dar şi membri ai English National Opera şi Birmingham Royal Ballet. Bilete găseşti pe pe grandentertainment.ro.

ma ma_afis„ma ma“, din 29 aprilie la cinema

„ma ma“, un film de Julio Medem (Lucía y el sexo, Lovers of the Arctic Circle), cu Penelope Cruz (Volver, The Counselor, Vicky Cristina Barcelona, Vanilla Sky, Blow) şi distribuit de Independenţa Film va intra în cinematografele româneşti din 29 aprilie. „ma ma“ spune povestea emoţionantă a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012, pentru care veştile proaste se succedă cu o viteză ameţitoare: mai întâi şomajul, apoi soţul o părăseşte pentru altă femeie mai tânără, plus un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

image001 (1)„My Fair Lady“ la Bucuresti

Cu ocazia celebrării a 60 de ani de la premiera mondială a spectacolului ,,My Fair Lady“ de Frederick Loewe, care a avut loc la Mark Hellinger Theatre de pe Broadway în data de 15 martie 1556, numeroase instituţii din întreaga lume realizează noi producţii ale celui ce este considerat drept ,,musicalul perfect”. La Bucureşti, producţia este realizată de Grand Cinema & More, în viziunea regizorului Razvan Ioan Dincă şi va avea premiera în data de 26 mai 2016, în sala Epika.
Pentru acest spectacol a fost organizat un amplu casting în sălile cinematografului la care au participat peste 250 de solişti, actori şi dansatori. Castingul pentru solişti şi actori s-a desfăşurat timp de zece zile, în două etape şi a constat în probe de canto, actorie şi mişcare.
Decizia finala a aparţinut regizorului Razvan Ioan Dincă, dirijorului Daniel Jinga şi coregrafului Violeta Dincă. Acestora li se vor alătura în scurt timp şi scenograful american Maruti Evans şi designerul de costume Oana Botez, care vor veni la Bucureşti pentru a lucra la acest proiect.
Primele reprezentaţii ale musicalului ,,My Fair Lady“ vor avea loc joi, 26 mai 2016, ora 20:00, vineri, 27 mai 2016, ora 20:00, sâmbătă, 28 mai 2016, orele 15:00 şi 20:30 şi duminică, 29 mai 2016, orele 15:00 şi 20:30, la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City.

BridgeOfSpies_DVD„Podul Spionilor“ pe DVD

Un thriller dramatic plasat pe fondul unei serii de evenimente istorice, „Podul Spionilor“ spune povestea lui James Donovan (Tom Hanks), un avocat din Brooklyn, care se vede aruncat în mijlocul Razboiului Rece, atunci când CIA îl trimite într-o misiune aproape imposibilă pentru a negocia eliberarea unui pilot american de U-2 capturat. Mizele mari şi suspansul dau viaţă unei poveşti inspirate din evenimente reale, ce surprinde esenţa unui om ce risca totul şi care dă viaţă călătoriei sale personale. Format disponibil: „Bridge of Spies“ („Podul Spionilor“) va fi disponibil în magazinele de specialitate în format Blu ray şi DVD.

CRS_7812Gusturi alese si un hotspot de neratat

Fior Di Latte este un adevărat hotspot pe harta restaurantelor pentru bonvivants din capitală, cu un concept inedit, aşa cum este şi sloganul „gelateria, cucina e poesia“.
În funcţie de oricare dintre cele trei momente cheie gourmand-gourmet: mic dejun, prânz sau cină, restaurantul propune o amplă selecţie de preparate proaspete şi delicioase, exponente ale stilului lejer mediteranean, sinonime cu scurte escapade culinare în Sud-ul Europei. De reţinut este salata de caracatiţă cu gelato de fistic şi pesto, gelato-ul fiind pregătit de Chef Gelatier Oana Pleşan, cea care a urmat prestigiosul curs de gelatier, la Sorbetteria di Castiglione din Bologna, avându-l ca mentor pe cunoscutul Chef Giacomo Schiavon.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *