Ghidul COSMO pentru un selfie reusit

Dacă prin venele tale nu curge sânge de hipster, caz în care nu ai nevoie de un ghid pentru a poza într-un selfie reuşit şi nu eşti nici Kim Kardashian, supranumită „Regina Selfie-urilor”, poţi beneficia de aceste sfaturi de bun simţ atunci când te pozezi singură!

Iată sfaturile Cosmo ca să nu arăţi ca… Amanda Bynes în selfies!

Fă-ţi poze selfie cu motiv.

E şi acesta un fel de face timpul să treacă mai repede când te plictiseşti dar nimeni nu vrea să vadă poze cu tine la birou însoţite de comentariul „plictiseală” ci vor să vadă ceva cu o semnificaţie anume. E ok să îţi faci poze singură când eşti în vacanţă într-un loc nou, când ţi-ai schimbat culoarea părului, când porţi o pereche nouă de cercei, etc.

Cele mai bune motive de selfie.

Poate că nu este cea mai sexy zi a ta, dar sigur nu vei rata ocazia să te imortalizezi într-un selfie cu un căţeluş adorabil, cu nepoţelul de 2 ani cu zâmbet inocent sau cu bunica cu privirea curioasă. Vei primi mai multe aprecieri dacă nu exagerezi cu aceste postări. Nimeni nu vrea să ştie ce face pisica ta la fiecare ceas din zi şi din seară!

„Strike a pose”.

Una care să nu semene cu „duck face”, dar care să te pună într-o postură avantajoasă. Nu încerca nici rânjetul semnătură al lui RiRi dacă ştii că nu îţi iese perfect. Zâmbeşte fără să forţezi, fă cu ochiul, scoate limba, fii uimită, etc, atâta timp cât nu e „duck face” e ok!

Până şi Kim Kardashian evită „duck face”, chiar dacă e postura sa favorită în poze. Starleta mărturiseşte că atrage doar critici aşa, dar că îi pune pomeţii în evidenţă. 

Cunoaşte unghiul care te avantajează.

Regula generală este să faci fotografia de undeva de sus, nu de jos şi nici la nivelul feţei. În afară de asta trebuie să ai grijă ca lumina să vină din faţă şi să îţi cunoşti profilul cel bun. Şi dacă nu stăpâneşti încă aceste cunoştinţe preţioase este în regulă, pentru că ai tot timpul la dispoziţie să exersezi.

De evitat!

Pe lângă „duck face”, evită selfie-urile indecente, cu prea multă piele la vedere, cele din baie sau alte toalete (ne dăm seama după faianţă) dar şi cele din oglindă. Cele din urmă sunt permise doar dacă e musai să te lauzi cu ţinuta sau silueta fit. Ce-i drept, când a postat Kim Kardashian celebrul selfie în costum alb de baie, toţi cârcotaşii s-au înverzit de ciudă!

Fun Fact: Selfie a fost declarat de Dicţionarele Oxford cuvântul anului 2013 datorită interesului uriaş pe care l-a provocat în toată lumea!

Să nu uităm de „photobombs”, când vedetele intră în cadrul selfie-urilor fanilor lor. Exemplul cel mai bun este Beyonce, care le-a făcut această surpriză mai multor fani în timpul concertelor. Să nu o uităm, însă, pe Jennifer Lawrence, care i-a stricat astfel interviul lui Taylor Swift la Globurile de Aur 2014!

Şi dacă nu am fost destul de expliciţi, iată şi un ghid fun de selfie pe înţelesul tuturor. Tu ce alte reguli ai mai adăuga la lista noastră? Aşteptăm cu interes şi părerea ta!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.