Ghidul COSMO pentru culturalizare

By  | 

Stai cu ochii pe COSMO – noi îţi spunem ce cărţi inedited să citeşti, ce spectacole cool să urmăreşti, ce concerte să nu ratezi şi ce tipuri de artă merită atenţia ta. Vezi mai jos sugestiile noastre:

Ghidul de supravietuire pentru adolescentiCarte cool

Ştiai că unul din doi copii s-a simţit măcar o dată exclus, umilit, hărţuit, agresat verbal sau fizic la şcoală, acasă, în grupul de prieteni sau online? „Ghidul de supravieţuire pentru adolescenţi“ acoperă toate problemele legate de hărţuire: de la hărţuirea cibernetică la cea din şcoală, de acasă, din grupul de prieteni şi multe altele. Parcurgând acest ghid, vei învăţa cum poţi să-ţi învingi frica şi să-ţi construieşti viaţa pe care ai visat-o. Cartea Aijei Mayrock îţi pune la dispoziţie „roeme“ (poezii rap) inspirate, ponturi de supravieţuire, poveşti personale şi chestionare rapide, un capitol despre cum să le dezvălui părinţilor problema ta şi un interviu în exclusivitate cu autoarea. Editura Pandora M (Grupul Editorial TREI).

untitledFilm mult asteptat

Lumea fantastică din ALBA CA ZĂPADA ŞI RĂZBOINICUL VÂNĂTOR se dezvoltă acum pentru a ne arăta cât de periculos de legate sunt destinele lui Eric, vânătorul războinic, şi ale maleficei regine Ravenna. Chris Hemsworth şi Charlize Theron îşi reiau rolurile în RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ŞI CRĂIASA ZĂPEZII, o aventură epică spectaculoasă în care îi vom mai vedea pe Emily Blunt, Jessica Chastain, Nick Frost. Regizorul Cedric Nicolas-Troyan (Maleficent, Alice in Wonderland) revine în spatele camerelor de filmat pentru o nouă poveste spectaculoasă. Din 22 aprilie în cinematografele din România! Distribuit de RoImage 2000.

img-up-966x0-1618_3K6A3239_1280x8535 motive sa vezi spectacolul „Familie de artisti“

La teatrul Nottara din Bucureşti poţi vedea o poveste spectaculoasă, perfect montată şi cu o distribuţie de neratat.
1. Povestea. Într-o lume în care istoria se demolează pentru a face loc „progresului”, familia Finochietto trăieşte cu artă, sfidând meschinăria vremurilor. Casa lor, aparent o ruină dezafectată, este un salon al spiritului, în care se cântă, se dansează, se scriu poezii, se pictează, se citeşte în stele şi se lucrează necontenit la o estetică a vieţii.

2. Regia. Alexander Hausvater este un artist-fenomen al teatrului lumii. Spectacolele lui sunt întâlniri cu viaţa, care modifică profund conştiinţa actorilor şi provoacă publicul la un exerciţiu sincer al libertăţii. Intense, curajoase, vizionare, montările sale vorbesc despre ce se întâmplă aici şi acum, în noi şi în societate. Şi, mai ales, împlinesc rostul teatrului, aşa cum Hausvater îl înţelege, de a-l scoate pe om din inerţia sa şi de a-l transforma într-o „fiinţă care articulează” şi care poartă în ea frumuseţea şi degradarea întregii lumi.

3. Distribuţia: Mari actori au acceptat provocarea lui Hausvater de a spune povestea acestei familii neobişuite: Florina Cercel, Victoria Cociaş, Crenguţa Hariton, Ada Navrot, Ion Haiduc, Ioana Calotă, Gavril Pătru, Ghighi Eftimie, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Jugănaru şi Daniela Tocari. Sunt cu toţii adevăraţi performeri care cântă, dansează, fac teatru în teatru, îşi testează şi îşi înfruntă permanent limitele artistice şi umane.
4. Muzica: Tibor Cári a compus pentru Familie de artişti o muzică de o mare sensibilitate, constituind un spaţiu sonor tulburător . Fie că vorbim de Buenos Aires, de Imnul artiştilor sau de restul melodiilor interpretate de muncitorii de pe şantier, muzica lui te răscoleşte… într-un sens bun.
5. Decorul şi costumele: Decorul-simbol, gândit până la cel mai mic detaliu pentru a susţine povestea, este semnat de Carmencita Brojboiu, iar costumele care prefac oamenii în personaje burleşti şi dramatice ale propriei lor existenţe sunt concepute de Stela Verebceanu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *