Ghidul COSMO de cultura

By  | 

Unde mergi, ce vizitezi, ce ocazii de cultură se ivesc? COSMO îţi dă raportul… scris mai jos!

Vagabonzii Marii NegreBLACK SEA ARTSFESTIVAL la prima editie

Între 19 şi 25 mai în Bucureşti va avea loc prima ediţie a BLACK SEA ARTSFESTIVAL, un eveniment organizat de ONG Pământeni cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation – A Project of the German Marshall Fund of the United States, care doreşte să construiască poduri între popoarele din jurul Mării Negre prin intermediul artei. Desfăşurat în mai multe spaţii din Bucureşti, festivalul va reuni sub aceeaşi umbrelă artişti din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria şi România prin proiecţii de filme artistice şi documentare, expoziţii de fotografie şi de caricatură politică, precum şi prin elemente de arhitectură şi o instalaţie de artă. Mai multe detalii despre eveniment găseşti aici: https://www.facebook.com/events/1009734035777713/ .

Viena Summer Night Concert_KeyvisualConcertul unei Nopti de Vara

Pe 26 mai are loc Concertul unei Nopţi de Vară al Orchestrei Filarmonice din Viena, eveniment realizat de Biroul de Turism al Vienei în colaborare cu celebra orchestră. Concertul va fi organizat în grădinile Palatului Schönbrunn şi este transmis în direct în 50 de oraşe din întreaga lume. Bucureşti reprezintă unul din cele patru oraşe europene (alături de Madrid, Londra şi Monza) în care concertul va fi transmis începând cu ora 21:15, evenimentul fiind organizat în Parcul Unirii, cu acces liber. Cu o zi înainte de eveniment, Biroul de Turism al Vienei va organiza în Parcul Unirii un stand cu informatii despre concert şi despre Viena ca destinaţie turistică. Tot aici, vizitatorii vor putea sa testeze jocul muzica interactiv NAMADEUS, care face muzică din numele celor care îl joacă, tranformându-l într-o interpretare originală a lui Mozart. Acest joc va fi disponibil pentru publicul bucureştean pentru o prima interacţiune în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, în seara de 21 mai, începând cu orele 19:00 în curtea Muzeului Naţional de Artă a României. Mai multe informaţii despre eveniment sau despre Viena, în calitatea sa de capitală a muzicii, găseşti pe concert.vienna.info.

EXIT – un scurtmetraj ca un semnal de alarma

„Exit“ este noul proiect al lui Bogdan Benea (scenarist şi regizor). Povestea celor două personaje, Ana şi Rareş, care se întâlnesc să se sinucidă a câştigat Premiului Abis Studio la concursul The Pitch din cadrul festivalului Next. Proiectul tânărului regizor portretizează sentimentele unui om depresiv. Chiar dacă „Exit“ ne relevă o poveste tragică, el este o oglindă a unei problematici prezente în societatea autohtonă. Cu siguranţă, „Exit“ va exista pe listele festivalurilor internaţionale şi naţionale… şi chiar pe listele amatorilor de scurtmetraje. Tema inadaptatului şi a neputinţei de a comunica o regăsim şi în acest prim scurtmetraj independent al braşoveanului Bogdan Benea.

DaddysHome_DVD„Daddy’s Home“ pe DVD

Nu te mai opreşti din râs atunci când Mark Wahlberg şi Will Ferrell se înfruntă în cea mai tare cursă Tată versus Tată. Brad (Ferrell), care a visat întotdeauna la familia perfectă este hotarât să devină cel mai bun tată vitreg pentru copiii noii sale soţii (Linda Cardellini). Dar când tatăl lor biologic, Dusty (Wahlberg) se întoarce în mod neaşteptat, viaţa de familie ideală a lui Brad este întoarsă pe dos, iar el trebuie să se confrunte cu Dusty în această comedie amuzantă. „Daddy’s Home“ – „Tata în război cu tata“ este disponibil în format Blu-Ray şi DVD.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *