Ghid de bune maniere in Germania

By  | 

Cu toate acestea, e bine când te afli în Germania sau când ai de-a face cu un neamţ să ţii minte de câteva reguli simple de comportament, scrie ROMÂNIATV.NET.

  • GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

Nu trece pe culoarea roşie a semaforului (mai ales când eşti cu copiii după tine)

Cel mai simplu şi cel mai bun mod de a provoca furia unui neamţ este să traversezi drumul atunci când semaforul indică roşu. Rişti o amendă pentru traversare prin loc nepermis şi s-ar putea chiar să fii lovit de un vehicul în viteză, dar nimic nu te va pregăti pentru expresiile de dezaprobare care te aşteaptă pe partea cealaltă a drumului. Femei în vârstă, musculoşi tatuaţi, muncitori în salopete, părinţi autoritari ţinând în braţe copiii lor mici – toţi îşi vor exprima dezgustul şi indignarea faţă de tine.
 

Nu te holba la nemţi, chiar dacă ei se holbează la tine

Dacă privitul intens ar fi un sport olimpic, germanii ar câştiga medalia de aur de fiecare dată. În locuri ca Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, holbatul la cineva este de-a dreptul ciudat. În Germania, holbatul este ceva la fel de natural ca mersul pe jos. Oamenii de aici nu se uita doar la tine, ei uita prin tine, din curiozitate, dar uneori şi critic. Important este să nu te superi şi să nu te holbezi înapoi, pentru că vei intra într-un război psihologic de uzură din care nu vei putea ieşi prea uşor.

Află mai multe lucruri pe care să nu le faci când eşti în Germania pe ROMÂNIATV.NET.
 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *