E normal să fiu geloasă pe prietena cea mai bună?

Atunci când simți un val de invidie față de cea mai bună prietenă te simți cea mai rea persoană din lume, însă acest lucru nu doar că se poate întâmpla oricui, dar este și normal.

Să te simți puțin invidioasă nu te transformă într-un prieten rău; există câteva motive pentru care poți experimenta asta, iar unele dintre ele chiar te pot învăța ceva despre tine.

Prietena ta se laudă

Atunci când ni se întâmplă ceva bun sau reușim un lucru important, este normal să simțim nevoia de a vorbi despre asta cu prietenii. Iar tu ar trebui să te bucuri pentru ea, doar că… ești mai mult invidioasă. Este normal, mai ales dacă tu ai o perioadă mai proastă. Dacă simți că prietena ta se laudă prea mult sau prea des, ignorând situația ta nefericită, atrage-i atenția. Este posibil să nu își dea seama.

Social media intensifică problema

Social media ne face să ne comparăm viețile cu cele ale prietenilor și cunoscuților, ceea ce poate duce la invidie și chiar simptome de depresie. Nu uita că fiecare dintre noi încearcă să își facă o imagine pozitivă pe Facebook sau Instagram, care deseori este departe de realitate. Încearcă să folosești social media în scopul în care a fost creat: pentru a te conecta cu prietenii și pentru a socializa.

Citește și: 5 moduri în care social media îți afectează viața 

Gelozia te poate face să realizezi ce vrei

Dacă analizezi momentele în care ai fost geloasă, îți dai seama că ceva lipsea din viața ta atunci. Poate că îți doreai mai mulți bani pentru a călători mai des sau ai fi vrut să slăbești pentru a avea mai multă încredere în tine. Este important să ne admirăm prietenii și să încercăm să ne îmbunătățim propria viață, nu să îi invidiem.

Pe de altă parte…

Ai analizat bine situația și nu găsești un motiv pentru care ești geloasă? O prietenie este sănătoasă și satisfăcătoare atunci când cele două persoane implicate se consideră egale și se susțin una pe cealaltă. Nu vei putea fii cu adevărat prietenă cu o persoană pe care de fapt nu o placi și al cărui succes te face să fii invidioasă.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Julia Pugachevsky)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.