Gata cu cheltuielile inutile!

Cunoşti acea senzaţie de gol în stomac şi vertij care apare în momentul în care observi că suma rămasă în contul în care ţi-a fost virat salariul recent este atât de infimă încât te întrebi cum vei trăi până la următorul virament?!

Cel mai probabil ştii la ce mă refer, de vreme ce majoritatea femeilor nu-şi pot ţine mâinile departe de cardul de credit şi parcă ţin să-l goleasă achiziţionându-şi mai ales… haine şi accesorii. Cât despre scuzele pe care le invocăm pentru a cheltui, trei dintre ele au fost declarate cele mai populare şi mai ”golitoare” de buget. Uită de ele!

1. Am nevoie pentru job

Edith Head, celebra costumieră de la Hollywood, a spus la un moment dat că ar trebui să ne îmbrăcăm pentru jobul pe care ni-l dorim, nu pentru cel pe care-l avem, astfel, avem şanse reale de a ne seta scopul şi mai bine şi ”a face pe dracu-n patru” pentru a obţine ceea ce ne dorim.

Totuşi, nu are rost să exagerăm cu îmbrăcatul pentru jobul de vis pentru că mai e cale lungă până la salariul care să-ţi permită să arunci sume importante de bani pe haine de firmă. Mulţumeşte-te, astfel, cu un singur item de calitate pe lună, nu neapărat de firmă, şi pune bani deoparte pentru ca nici un eveniment nefast să nu te prindă pe picior greşit.

2. M-am îndrăgostit de ea…

Aplică strategia de agăţat – dacă-ţi place de nu mai poţi un tip, nu te vei duce să-l tragi de guler şi să-i spui că te-ai îndrăgostit lulea de el pentru că nu te pui tu aşa uşor pe tavă. Fă la fel şi în cazul unei bluze, de exemplu, care-ţi place.

Ia mâna de pe ea dacă are un preţ generos sau dacă nu prea ţi-o permiţi în acea perioadă, du-te acasă şi dacă până a doua zi tot consideri că e o achiziţie, atunci cumpăr-o. Alege totuşi haine realizate din materiale de calitate şi cusute bine – acestea vor rezista în timp.

3. E la reducere

În ziua de azi, cu atâtea ”cuponiade”,  nu mai poţi spune că strângi bani pentru a-i da în perioada de reduceri de primăvară sau toamnă pe haine şi accesorii. Acum, dai tot timplu cu nasul de super-oferte care-ţi iau ochii şi ai tendinţa de a cumpăra totul gândindu-te că este… atât de ieftin.

De fapt, de cele mai multe ori, preţurile mici sunt o capcană, produsele fiind ori de proastă calitate, fake-uri sau din colecţii foarte vechi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.