Galeria Sector 1, expozitie personala a artistei Alexandra Șerban

Galeria Sector 1, continua seria expozitiilor personale ale artistilor clujeni cu care a debutat pe 15 iunie, cu solo show-ul pictoritei Alexandra Șerban, într-un cadru ce concurează cu spațiile multor galerii celebre din afara țării. Expoziția, curatoriata de Bogdan Iacob, istoric si critic de arta, va putea fi vizitată începând cu data de 27 octombrie 2017, ora 12.

Lucrările artistei clujene Alexandra Șerban din expoziția  Tales of Light and Entropy o dezvăluie ca fiind un pictor „pur sânge”, pentru care pictura este un mediu de producție artistică complex, complet și cu un bogat potențial expresiv, pe care îl abordează cu un entuziasm ce pare inepuizabil, o varietate de formate și dimensiuni ce posedă o remarcabilă coeziune în privința conținutului lor semantic și o vădită coerență a stilului pictural, ce implică o tratare gesturală și viguroasă a suprafeței, menită să producă reprezentări senzual insinuante ale unor fragmente mundane.Ce primim este certitudinea magiei prin care pictura poate traduce și transfigura realitatea în imagine spectaculoasă si care este peren fascinantă, artista fiind remarcabilă în abilitatea sa de a conferi lucrărilor sale de dimensiuni mari o eleganță delicată, iar lucrărilor de format mic o monumentalitate ce nu este intimidantă.

In fata lucrarilor Alexandrei Serban te infasoara o impetuoasă senzație de  joi de vivre produsa de bucuria energizantă și eliberatoare cu care sunt pictate si în care perspectiva joacă un rol esențial și teatral, pe de o parte și de consistența expresivă a texturilor, însoțită de senzualitatea nonșalantă a tușelor, pe de altă parte. Aparenta inarticulare a suprafețelor picturale este înșelătoare: o privire mai atentă descoperă că unghiurile și eclerajul sunt folosite ingenios pentru a domoli aparenta frustețe a impasto-ului. Astfel, geometria și lumina sunt puse în dispută cu recalcitranta tendință spre dezordine a materiei și cu tirania timpului, iar o frumusețe emoționantă este relevată în abisurile entropiei.

 

Expoziția, curatoriata de Bogdan Iacob, istoric si critic de arta, va putea fi vizitată începând cu data de 27 octombrie 2017, ora 12, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București (în incinta Combinatului Fondului Plastic).

Despre Sector 1

Sector 1 este o galerie de artă contemporană, care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri.

Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.