Fun facts despre filmul „Mulan”, cea mai nouă producție live-action Disney

Mulan”, cea mai nouă producție live-action a studiourilor Disney va include scene de luptă realiste, arme autentice și costume minuțios realizate.

Filmul de acțiune Mulan” spune povestea a unei tinere curajoase ce se deghizează în bărbat ca să poată fi primită în armata care luptă pentru dreptate și este întocmai ca o tapiserie chinezească: realizat în cele mai mici detalii autentice, cu grijă pentru detalii și istorie.

Iată câteva dintre detaliile de producție care îl fac cu totul special:

  • Pentru a realiza scenele de luptă, producătorii au apelat la echipe specializate de cascadori din China, Kazahstan, Mongolia, Noua Zeelandă și Australia. Respectivele scene au inclus mai mulți actori principali, circa 100 de figuranți și o sumedenie de cai.

  • Cincizeci de călăreți din Kazahstan și Mongolia au realizat cascadorii impresionante în șa, unii dintre călărind cu spatele în timp ce trăgeau săgeți cu arcul. Prezența oamenilor și a cailor în scenele de luptă oferă peliculei autenticitate.

  • În total, 90 de cai au fost incluși în producția filmului, inclusiv calul folosit ca rezervă pentru cel al lui Mulan, Black Wind. Pregătirea cailor pentru filmări a durat câteva luni.

  • Sabia care apare în film este realizată în stilul Wushu, și este un tip de sabie foarte dificil de manevrat.

  • Filmările au avut loc în peste 20 de locuri în China, inclusiv în provinciile Hubei, în așa-numitele Nisipuri care cântă” din deșetul Mingsha al provinciei Xinjiang, în Parcul Național Geologic Zhangye Danxia, în satul Mazar din Dunhuang, în Jiuquan din provincia Gansu și, firește, în studiourile din provincia Zhejiang din estul Chinei.

  • Aproape 4.000 de arme au fost create special pentru film, la realizarea lor fiind folosite diferite materiale ca aluminiu, uretan, etc.

  • Armura și heraldica pentru Mulan” au inclus scuturi de infanterie, sulițe, săgeți, arcuri, săbii Jian cu dublu tăiș, sabia lată Dao și pumnalul Kapinga pe care le mânuiește Bori Khan, alături de înfricoșătoarele pumnale ale lui Xianniang.

  • Imaginile cu animale alese pentru heraldică au fost inspirate din istoria dinastiei Tang. Armura comandantului Tung, precum și casca și cureaua, sunt decorate cu imagini cu broaște țestoase, iar hainele de luptă (cum ar fi tunica verde) ale împăratului cuprind imagini cu dragoni și nori.

  • Crearea costumelor a necesitat multă muncă: peste 40 de oameni au croit hainele pe parcursul unei perioade de 3 luni. Costumele includ: 1.104 accesorii de purtat pe cap, 250 de pălării produse în China, 1.114 ținute complete pentru figuranți, 590 pentru Orașul Imperial, 100 pentru scenele din satul Tulou. Acestora li se adaugă 281 de seturi de armuri chinezești, 730 pentru rourani și 35 de costume făcute pentru fiecare dintre cei 50 de actori.

Regizat de Niki Caro, filmul Mulan” este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în data de 27 martie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.