Frumuseţea, din antichitate până azi

Ne plimbăm pe stradă şi descoperim femei superbe, îngrijite, pline de viaţă şi de încredere. Puţini ştiu, însă, că aceste femei sunt rezultatul unei evoluţii constante şi a unei ambiţii incredibile de a obţine un corp perfect, care dăinuie încă din cele mai vechi timpuri.

Istoria frumuseţii nu începe de acum câteva zeci de ani, nu începe de sute de ani, ci de mii de ani. Încă din cele mai vechi timpuri, frumuseţea femeii a fost subiect de analiză şi a descoperit soluţii din ce în ce mai interesante pentru o conturare cât mai aproape de perfecţiune.Este adevărat că în trecut doar reginelor, zeiţelor şi femeilor din înalta societate li se atribuia statutul de frumoasă, doar acestea având posibilitatea să se folosească de tehnici de înfrumuseţare. Cu timpul, însă, frumuseţea s-a transformat într-o industrie.

Ce tehnici de frumuseţe se foloseau în trecut?

  1. Pudră colorată. Machiajul datează de peste 10 000 de ani, descoperindu-se farduri şi ustensile destinate acestei activităţi, ce datează din anul 5000 înainte de Hristos. Ritualurile cotidiene de înfrumuseţare erau, pe atunci, destul de asemănătoare cu cele de astăzi iar fardurile erau prezente în trusele celor mai bogate dintre femei.
  2. Apă minerală. Egiptenii de viţă nobilă se spălau cu apă minerală şi foloseau măşti de argilă pentru exfoliere. De asemenea, îşi îngrijeau pielea cu uleiuri vegetale şi cu amestecuri de ierburi parfumate.
  3. Laptele. Toată lumea a auzit de Cleopatra şi de băile sale în lapte. Nu era singura care le folosea. Tot egiptenii obişnuiau să aplice măşti cu ou şi să se bucure de îmbăierea cu acest aliment.
    Periile de păr. În Grecia, femeile îşi periau zilnic părul şi foloseau măşti pentru acesta.

Frumuseţea secolului trecut

Frumuseţea pe care o ştim astăzi s-a născut abia la începutul secolului trecut, atunci când s-au pus bazele unor companii precum L’Oreal şi au apărut produse cosmetice precum Helena Rubinstein. Evoluţia a fost una rapidă şi puternică, cererea de produse cosmetice fiind una uriaşă.

De la simplele farduri, s-a ajuns la adevărate dispozitive destinate frumuseţii, de la aparatele de masaj până la instrumentele pentru îngrijit părul, pentru epilat şi pentru machiaj.

Frumuseţea din prezent

Nici nu există îndoială asupra faptului că astăzi, frumuseţea este principalul subiect de discuţie al doamnelor şi de multe ori al domnilor. Soluţiile de înfrumuseţare nu mai sunt accesibile doar celor mai bogaţi oameni, ci şi celor din clasele inferioare.

Pentru persoanele ce îşi doresc o îngrijire specială, există clinicile şi saloanele de înfrumuseţare, iar pentru cele care vor să facă totul în regim propriu există aparatura specială. Dacă îţi doreşti să te bucuri de un tratament special ieftin, o poţi face la tine acasă, achiziţionând cel mai bun epilator de pe piaţă, cea mai buna perie rotativa sau cel mai bun aparat de masaj. Aceste dispozitive te ajută nu doar să obţii pielea perfectă, părul perfect şi o faţa luminoasă, fără imperfecţiuni, dar economisesc şi timp şi bani.

Preocupările femeilor de astăzi sunt, însă, mult mai complexe. Tehnicile de înfrumuseţare sunt mai mult decât cunoscute, însă alegerea aparatelor pentru punerea lor în practică este din ce în ce mai dificilă dată fiind diversitatea. Este motivul pentru care te poţi baza pe site-uri precum topproduse.ro, unde găseşti cele mai eficiente produse.

 

1 comentariu
  1. Sincera sa fiu, mai bine tehnicile din trecut decat chimicalele din ziua de astazi. In zilele noastre nici nu mai stii cu ce te dai pe fata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.