Frozen II înregistrează cifre record în primul weekend în România

Filmul  de animație „Frozen II / Regatul de gheață II”, o producție Walt Disney Animation Studios, a avut premiera vineri, 22 noiembrie, iar entuziasmul general pentru noul film s-a reflectat și în încasări, care s-au aliniat, și în România, trendului record din Statele Unite.

Debutul „Frozen II” s-a dovedit a fi cel mai bun weekend de premieră înregistrat vreodată pentru o animaţie, dar și cel mai bun weekend de încasări generate de o animație a Studiourilor Disney. În plus, potrivit Variety, filmul este singura animaţie care a înregistrat încasări de peste 100 de milioane de dolari în afara verii.

Alte recorduri marcate de „Frozen II”, in Romania, includ al doilea cel mai bun weekend de debut al anului după „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, dar și al treilea cel mai bun weekend de debut din toate timpurile, pentru Studiourile Disney, după „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Noul film din seria „Frozen” spune povestea preferaților publicului –  Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven – care pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi, dar și pentru a salva regatul.

Aventură, efecte speciale, dinamism, acțiune și emoție, toate acestea au atras fanii seriei la cinematografele din România în weekendul de debut al filmului Frozen II.

Lungmetrajul „Frozen II” a generat încasări de 127 de milioane de dolari în weekendul de debut în Statele Unite, stabilind un record pentru o animaţie lansată în luna noiembrie.

Primul weekend „Frozen II” plasează filmul pe locul trei în topul celor mai bune filme de animație după încasări, după „Incredibilii II”, cu 182 de milioane de dolari, şi „În căutarea lui Dory”, cu 135 de milioane de dolari, scrie Variety.

Încasările în afara SUA au ajuns la 223 de milioane de dolari, per total, la nivel global, cifra atingând un maxim de 350 de milioane de dolari. Astfel, e posibil ca noua animație să fie a şasea producţie Disney care depăşeşte 1 miliard de dolari încasări anul acesta, potrivit presei de specialitate.

Cât privește întreaga industrie, noua animație s-a clasat pe locul al patrulea ca cel mai bun debut de weekend din toate timpurile, după „Furios și Iute VIII”, „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Primul film „Frozen” a fost lansat în 2013, generând, în primele cinci zile în cinematografe, încasări de 93 de milioane de dolari.

Îndrăgitele personaje prind viață datorită vocilor unice ale actorilor Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Idina Menzel și Josh Gad. Regia filmului este semnată de Chris Buck și Jennifer Lee.

Filmul “Frozen II / Regatul de Gheață II” este distribuit în România de Forum Film România și poate fi vizionat în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos, subtitrat sau dublat.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.