Sin City 2, un spectacol vizual de neratat

By  | 

Dacă personajul negativ rămâne în continuare senatorul Roark, interpretat în mod impresionant de respingător de Power Boothe, dama pentru care merită să ucizi este de această dată seducătoarea Eva Green, în rolul Avei Lord.

Deşi în mod normal sunt împotriva violenţelor gratuite, iar Sin City este un film deosebit de sângeros şi sexist, sunt o mare admiratoare a operei lui Frank Miller şi Robert Rodriguez. Din punct de vedere vizual filmul este o capodoperă, după cum bine te aştepţi, un roman grafic adus cu mare măiestrie la viaţă. În ceea ce priveşte scenariul, lucrurile nu stau la fel de bine ca în cazul primului film, foarte bine dozat atât ca acţiune cât şi romantism. În Sin City 2: a dame to kill for, sunt descrise trei poveşti care se împletesc şi care au mai mare sau mai mică legătură una cu cealaltă. 

Joseph Gordon Levitt are un rol important, fiind personajul principal în cadrul uneia dintre poveştile principale, inamicul acestuia fiind senatorul Roark. Nancy (Jessica Alba), femeia pentru care a murit Hartigan, interpretat de Bruce Willis, încearcă de asemenea să-i facă felul celui mai puternic şi corupt om din oraş, sprijinită de Marv, interpretat de Mickey Rourke. Cine va rămâne în viaţă până la final este greu de spus având în vedere motivaţia fiecăruia de a lupta dar şi forţa de care dispune.

Să ne întoarcem, însă, la seducătoarea Ava Lord, o damă care se foloseşte cu abilitate de toţi bărbaţii din jurul ei pentru a obţine tot ce are nevoie. Ava îl manipulează pe Dwight (Josh Brolin), un fost iubit de-al său, să îl ucidă pe soţul său, un simplu pion nevinovat, pentru a obţine independenţa financiară necesară ca să-şi consolideze puterea. Eva pare făcută să joace în filmele alb-negru şi este perfectă în rolul de seducătoare profesionistă etalându-şi trupul desăvârşit în toată splendoarea. Toţi bărbaţii din jurul său îşi pierd minţile în jurul ei şi îi urmează indicaţiile întocmai. Chiar şi şeful Poliţiei şi-a sacrificat cariera şi familia pentru a o servi pe ”Zeiţă”. Deşi se declară în afara farmecelor Avei, Dwight se încrede în poveştile înşelătoare ale fostei sale iubite şi aproape este omorât. Norocul lui este că Gail (Rosario Dawson) îl iubeşte în continuare mai mult decât o face el şi îl ajută să se refacă şi apoi să se răzbune pe frumoasa Ava.

Miho îi ucide fără să clipească pe toţi ce îi stau în cale, Nancy dansează la fel de senzual iar violenţele pândesc la orice colţ în Sin City 2. Cine rămâne în viaţă până la final este greu de prevăzut însă spectacolul de excepţie este garantat. Îţi recomand să vezi şi prima parte dacă nu ai făcut-o încă deşi poveştile pot funcţiona foarte bine şi independent.

Află aici care sunt restul filmelor pe care le aşteptăm cu nerăbdare în 2014.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *