Recenzie The Gift (2015)

By  | 

După două scurtmetraje, actorul Joel Edgerton a lansat „The Gift” / „Darul”, în care joacă unul dintre rolurile principale, alături de Jason Bateman și Rebecca Hall.

Filmul se concentrează pe Simon şi Robyn, un cuplu care abia s-a mutat într-un oraș nou, într-o casă superbă, alături de cățelul lor. Ei își doresc să înceapă o nouă viață aici, încercând să aibă și un copil, iar Simon reușește să pună mâna și pe un job grozav.

Gordo, un fost coleg de liceu al lui Simon, apare în viața lor întâmplător, după ce nu mai avusese nicio legătură cu acesta de când terminaseră școala. Foarte prietenos, el începe să le facă daruri și se insinuează în viața cuplului, dar în curând se va vedea că intențiile sale nu sunt dintre cele mai bune.

Prima parte a filmului mi s-a părut relativ plictisitoare, parcă acțiunea se mișca puțin greu, dar curând mi-am dat seama că „The Gift” nu este deloc plictisitor. Lucrurile nu sunt așa cum păreau la început, iar aici nu mă refer la Gordo – ar fi mult prea evident, nu? Oricine poate avea un trecut mai mult sau mai puțin întunecat, iar comportamentul anumitor persoane poate fi cauzat de fapt de o sete de răzbunare.

Deși filmul nu este un horror în adevăratul sens al cuvântului (l-aș include mai degrabă în categoria thriller), am avut parte de câteva jump scares foarte reușite. A fost prima dată după mult timp când am văzut toată sala sărind în sus și floricele aterizând pe podea (și probabil prima dată când m-am bucurat că nu am floricele), iar o persoană chiar a țipat la un moment dat.

Pe măsură ce acțiunea a evoluat, filmul mi s-a părut din ce în ce mai interesant, iar finalul chiar m-a luat prin surprindere. Nu am văzut până acum cele două scurtmetraje ale lui Edgerton, însă acum aș fi curioasă cât de reușite sunt și aștept cu nerăbdare următorul film regizat și scris de acesta.

Filmul „The Gift” / „Darul” este distribuit de InterComFilm Distribution și are premiera în cinematografele din România pe 7 august 2015.

Comments

comments