(P) Tu o cunosti pe muza lui Christian Petzold?

By  | 

O frumusețe răpitoare. Expresivă și multi-talentată. Inteligentă și încărcată cu o ambiție fără precedent. Este una dintre acele actrițe pe care trebuie să le urmărești în cel puțin un film – asta dacă îți plac producțiile cinematografice bune.

Cine este ea ?

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actrițe din Germania, care prin talentul ei a reușit să încânte întreaga cinematografie din Europa. Are 39 de ani și a jucat în peste 20 de filme. În România este cunoscută pentru rolurile ei din „Barbara” și „Vânătoarea de spioni”, iar din 5 iunie o să apară pe marile ecrane în filmul „Phoenix”, o poveste așa cum nu ai mai văzut despre iubire și jocul ei, despre false identități și secrete.

Nina își interpretează cu multă intensitate rolul și recunoaște că cea mai mare provocare a fost să își înțeleagă personajul „cine o să fie și ce o să devină”. Johnny, iubitul ei, o forțează să trăiască o altă viață, pe când ea (Nelly) vrea să și-o continue pe cea veche. Într-un fel sau altul, ea alege să le trăiască pe ambele pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele ambelor măști: a ei și a lui.

Teatrul și filmul, marile iubiri din viața ei

Tatăl ei este politician, iar mama ei o respectată actriță de teatru. Încă de la vârsta de 5 ani și-a dorit să fie pe scenă. Așa că de la 7 ani a făcut teatru radiofonic, iar prima apariție pe scenă a fost la vârsta de 14 ani. De asemenea, a colaborat cu Robert Wilson, unul dintre cei mai extravaganți și cunoscuți regizori de teatru din America. Nina recunoaște că doar dintr-o pură întâmplare a ajuns să joace în filme, iar primul său rol l-a obținut când avea 19 ani. În copilărie, în fiecare sâmbătă, mama ei îi permitea să se uite la filme de Hollywood cu Katherine Hepburn și Ingrid Bergman, fapt ce  a determinat-o să iubească și mai mult lumea cinematografiei.

Muză la prima vedere

Christian Petzold este cel mai titrat regizor contemporan din Germania. Nina l-a întâlnit  la vârsta de 22 de ani și a fost imediat absorbită de modul său de a percepe lucrurile. Cum sentimentul a fost reciproc, au ajuns să lege o prietenie strânsă atât  profesională, cât și personală.

Nina Hoss a devenit muza regizorului pentru o bună parte din producțiile sale: „întreaga sa ființă m-a fermecat… modul ei de a se despărți de propria persoană pentru a lăsa loc personajelor și a lucrurilor noi; cu fiecare film la care lucram, relația noastră a crescut și a devenit mai puternică.”

Actrița a colaborat cu el pentru 6 filme și în continuare îi este o sursă de inspirație inepuizabilă. „Barbara”, „ Yella”, „Wolfsburg” sunt doar câteva titluri în care ea s-a implicat. De-a lungul carierei sale a obținut numeroase premii. Pentru Yella a obținut Ursul de Argint pentru cea mai bună actriță, în cadrul premiilor din Berlin, din 2007, iar în 2003 și 2005 a câștigat premiul Adolf Grimme pentru Something to Remind Me și Wolfsburg.

Din 5 iunie, o puteți urmări în filmul Phoenix, într-un rol absolut cutremurător, dar cuceritor. Pe lângă asta, îi puteți asculta și vocea remarcabilă.

Bonus: 5 lucruri care te vor face să o îndrăgești.

    1. Este fană Breaking Bad!
    2. Adoră hiking-ul și camping-ul
    3. A cântat într-o trupă rock
    4. Știe să cânte și operă
    5. Îi place să citească Nietzsche

Comments

comments