Michael Douglas vorbeste despre rolul sau din Ant-Man

By  | 

Afis_Omul-FurnicaBine-cunoscutul actor Michael Douglas, cu o carieră de peste 40 de ani, este renumit pentru versatilitatea rolurilor sale. Cu toate acestea, filmul „Ant- Man” prezintă o nouă provocare pentru el, iar experiența oferită de către studiourile Marvel exte „complet diferită”, conform spuselor sale.

Filmul îl urmărește pe escrocul Scott Lang care, înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym, pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man. În ciuda obstacolelor numeroase şi aproape imposibil de depăşit, Pym şi Lang trebuie să născocească şi să ducă la îndeplinire un plan de succesul căruia depinde viitorul întregii omeniri.

Douglas va intra în pielea lui Hank Pym, un om de știință care a inventat serul care poate aduce oamenii la dimensiuni microscopice. Deși Douglas nu s-a declarat un fan al benzilor desenate când era mic, pentru acest rol el a reușit să cerceteze și să aprecieze atât noul său rol, cât și arta din spatele benzilor desenate în sine.

Acest rol este un pic mai diferit pentru dumneavoastră.

Michael Douglas: Într-adevăr, este un rol foarte diferit, dar și o experiență nouă. Nu am mai jucat niciodată într-un film produs de Marvel. Nu a trebuit să joc niciodată într-un film cu atâtea efecte special sau secrete ținute de echipa de producție. Deci da, pot spune că Ant-Man este o experiență cu totul nouă.

De ce ați dorit să jucați acest rol?

Michael Douglas: De ce nu? Am fost foarte entuziasmat de ideea de a participa la o producție cu un potential foarte bun al longevității. De asemenea, în cariera unui actor este bine să ai și filme care pot avea continuări și mai interesante.

Ați reușit să jucați și o versiune mai tânără a dumneavoastră, nu-i așa?

Michael Douglas: Da, se întâmpla să am o perucă pentru un film în care trebuia să joc o versiune mai tânără a lui Ronald Reagan, iar cei din producție au considerat că ar fi perfecta pentru lookul lui Hank Pym din 1960-1970. Nu știu ce o să facă Marvel cu imaginile capturate, dar sunt mai mult ca sigur că pot face orice. O să mă facă să arăt retro. Sigur o să fie ciudat să ma văd așa, atât pentru mine, cât și pentru familia mea.

Erați un fan al benzilor desenate înainte de acest film?

Michael Douglas: Când am fost mic nu eram mare fan al benzilor desenate. Cu toate acestea, pot spune că, atunci când am acceptat rolul, am primit foarte multe benzi desenate de la Marvel, care mi-au permis să înțeleg arta și munca lui Stan Lee. De atunci pot spune că am devenit un mare fan, sunt încântat de ceea ce face. De asemenea, eu am o pagină de Facebook pe care o întrețin, pentru fani, și în momentul în care am pus un selfie de pe platourile de filmare cu Stan Lee, am avut 100.000 de vizualizări la acea poză. Acest fapt mi-a dat de înțeles cât de influent și apreciat este Stan Lee în mințile oamenilor. Ah, și citind benzile desenate, am putut să înțeleg mai multe despre personajul meu, Hank Pym.

Deci benzile desenate au fost o bună sursă de inspirație?

Michael Douglas: Da, le-am folosit foarte mult în procesul de-a mi înțelege personajul.

Există ceva unic despre film despre care nu am discutat?

Michael Douglas: Fanii Marvel au văzut tot ce se putea până acum: alte planete, panorame de pe clădiri înalte sau nave spațiale de dimensiuni exorbitante. Ce facem noi în filmul acesta este să devenim foarte mici, cu ajutorul a foarte mulți oameni. Unul dintre lucrurile mele preferate la filmări a fost să văd trei echipe de oameni care lucrează pentru a pune filmul pe picioare. Cel mai interesant mi s-a părut echipa care se ocupa de filmatul din punctul de vedere al unei furnici. A fost unic și chiar foarte amuzant. Sunt chiar entuziasmat de rezultatul final. Până și copii mei, în fața cărora cariera mea nu prea conta, au zis că sunt încântați de filmul ăsta „cool” în care am ajuns să joc și de-abia așteaptă premiera.

„Ant-man” / „Omul-Furnică” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera în cinematografele din țară pe 17 iulie 2015.

Comments

comments