If I Stay, in curand pe marile ecrane

By  | 

Filmul este ecranizarea romanului best-seller al lui Gayle Forman, publicat în traducere românească la Editura RAO şi se concentrează pe o tânără adolescentă violoncelistă. Pentru Mia, un accident îngrozitor dintr-o zi de iarnă îi marchează existenţa şi o aruncă în lumea dintre viaţă şi moarte, forţând-o să facă o alegere pe care numai ea o poate face.

„If I Stay”/„Dacă voi rămâne” marchează debutul lui R.J. Cutler ca regizor de filme de ficţiune. Acesta spune că a citit cartea dintr-o răsuflare şi mărturiseşte că l-a zdruncinat. „Premisa centrală a filmului – suntem pe cine iubim – a fost atât de evocatoare, de emoţionantă, încât am ştiut că trebuie să traduc în film conexiunea profundă pe care am avut-o cu acele pagini.”

Despre scenariu (scris de Shauna Cross), producătoarea Alison Greenspan spune că este „emoţionant şi înduioşător, însă puternic înrădăcinat în realitate”. 

În rolurile principale îi găsim pe Chloë Grace Moretz (Mia) şi Jamie Blackley (Adam, prietenul său). „Cartea lui Gayle descrie minunat acest sentiment (când te îndrăgosteşti pentru prima dată, n.r.), arătând cum iubirea scoate la iveală totul felul de puncte tari şi slăbiciuni, mai ales când e vorba despre o catastrofă”, spune Moretz.

Blackley adaugă: „Cei doi se găsesc pentru că împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru muzică, iar relaţia lor este nuanţată şi complicată, lucru care m-a atras. Iar apoi, cât ai clipi din ochi, totul se schimbă fără nici o avertizare.”

Distribuţia este întregită de Mireille Enos, Joshua Leonard, Stacy Keach, Liana Liberato, Aisha Hinds, Jakob Davies şi Gabrielle Rose.

Filmul „If I Stay”/„Dacă voi rămâne” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 12 septembrie 2014.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *