Cenusareasa, un film despre curaj, bunatate si magie

By  | 

Ştiu, eşti la vârsta la care vrei să vezi filme ca 50 de umbre ale lui Grey, sau altele, de adulţi. Ei bine, îţi garantez că nu vei trece niciodată de vârsta la care poveştile au sens, din contră, în timp vor căpăta doar alte semnificaţii mai puternice.

Ştim deja povestea Cenuşăresei, nu o să vă mai povestesc şi eu păţaniile Ellei, interpretată cu atâta graţie de Lily James, însă pot să vă spun că abordarea scenaristului o spală oarecum de păcate pe mama vitregă, admirabil întruchipată de Cate Blanchett. Aşa cum am aflat anul trecut din povestea lui Maleficent, unii oameni nu sunt răi doar din amuzament, aşa cum am putea crede, ci pentru că este modul lor de a se proteja, ori în cazul mamei vitrege, de a-şi proteja fiicele prea puţin înzestrate de natură, spre deosebire de Cenuşăreasa.

Decorul, costumele şi atmosfera filmului au fost de basm… literalmente!  Am aflat câteva detalii behind the scenes impresionante, cât de mult s-a lucrat de fapt pentru a se crea acea lume plină de strălucire, însă ceea ce m-a impresionat cu adevărat a fost faptul că totul părea atât de natural. Bine, cantitatea de sclipici de pe Cenuşăreasă la bal a fost mult prea generoasă. Cu toate astea, felul în care se mişca rochia în timpul dansului, culorile năucitoare şi uşurinţa cu care părea că se mişcă m-au făcut să trec peste micile scăpări de acest gen. 

Nu pot să scriu despre Cenuşăreasa fără să vorbesc şi despre Cate Blanchett, care a interpretat-o cu mult stil pe mama vitregă. Cate este o femeie deosebit de frumoasă, extrem de expresivă şi o actriţă excepţională, calităţi care au ajuta-o să îi acorde prestanţa necesară personajului său. Cât despre ţinutele purtate de aceasta nu pot să spun decât că nu am văzut niciodată un personaj negativ îmbrăcat cu atât de mult bun gust.

Da, ştiu, ar trebui să îl aduc în discuţie şi pe Prinţ, însă personajul lui a fost destul de şters iar actorul nu tocmai chipeş (à mon avis). 

Filmul Disney Cenuşăreasa se adresează în special copiilor, dar vă mărturisesc faptul că eu încă mai cred în curaj, bunătate şi magie, aşadar mă bucur că mi-au fost reamintite şi vă îndemn şi pe voi să mergeţi să vedeţi filmul, în cinematograf din 13 martie.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *