Cele mai bune filme cu Sandra Bullock

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a Sandrei Bullock (26 iulie) , ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Sandra Bullock, în vârstă de 51 de ani, este o actriță și producătoare americană, una dintre cel mai bine plătite de la Hollywood. A câștigat un premiu Oscar pentru rolul din drama biografică „The Blind Side” (2009) și un Glob de Aur pentru același rol.

Și-a început cariera cu câteva roluri în filme de studenți, apoi a jucat într-o piesă Off-Broadway. Au urmat apoi roluri minore în câteva filme indie, în serialul „Working Girl” și câteva filme care nu s-au bucurat de un succes foarte mare. S-a făcut cunoscută datorită rolului din filmul „Demolition Man” (1993), iar de atunci a mai jucat în peste 40 de filme.

A fost logodită cu actorul Tate Donovan și a mai avut relații cu jucătorul de fotbal american Troy Aikman și cu actorii Matthew McConaughey și Ryan Gosling. A fost căsătorită cu Jesse James timp de 5 ani. În 2010 a adoptat un băiețel pe care îl crește singură.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică.

A Time to Kill / Vremea răzbunării (1996)

În regia lui Joel Schumacher, cu Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson și Kevin Spacey în rolurile principale, filmul a fost foarte bine primit de către public. Un bărbat de culoare ucide violatorii albi ai fețitei lui în vârsta de 10 ani, dar oroarea se întâmplă într-un stat american din Sud și reînvie pornirile rasiste, iar mass-media răscolește sentimentele comunității.

The Lake House / Casa de lângă lac (2006)

Un arhitect (Keanu Reeves) şi un doctor (Sandra Bullock), ambii cu probleme de ataşament, ajung să corespondeze printr-o cutie poştală… diferită. Pe cei doi îi despart 2 ani de zile, iar scrisorile lor călătoresc practic în timp. Treptat, ei ajung să dezvolte sentimente unul pentru celălalt şi plănuiesc să se întâlnească, dar un accident teribil ameninţă să pună capăt poveştii lor de dragoste.

Premonition / Premoniția (2007)

Când Linda (Sandra Bullock) este anunţată de un ofiţer de poliţie că soţul ei a murit într-un accident de maşină, viaţa ei se rupe în bucăţi. Dar, când soţul se întoarce acasă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, îşi dă seama că a avut o premoniţie şi face totul pentru a împiedica tragicul accident.

The Blind Side / Povestea unui campion (2009)

Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet şi supraponderal, provenit dintr-o familie cu 13 copii în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri, care a fost plasat de 6 ori în familii adoptive şi a fugit de fiecare dată pentru a duce o existenţă dificilă şi periculoasă pe străzi. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soţii Leigh Anne (Sandra Bullock) şi Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil şi îmbelşugat, multă iubire şi compasiune şi o educaţie corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obţine o bursă sportivă.

The Proposal / Vrei să te însori cu mine? (2009)

Când Margaret (Sandra Bullock), un important editor de carte din New York, riscă să fie repatriată în Canada sa natală, declară că este de fapt logodită cu asistentul ei care nu bănuieşte nimic şi pe care îl chinuie de mai mulţi ani. El este de acord să îi facă jocul, dar impune câteva condiţii proprii. O comedie romantică perfectă pentru o seară cu fetele!

Gravity: Misiune în spaţiu (2103)

Bullock interpretează rolul lui Dr. Ryan Stone, un medic foarte bine calificat în domeniul bioingineriei aflat la prima sa misiune în spaţiu alături de veteranul astronaut Matt Kowalsky, care se află pentru ultima dată la comanda unei nave înainte de pensionare. Însă, în timpul unei misiuni de rutină în afara navetei, se întâmplă un dezastru. Aceasta este distrusă, lăsându-i pe Stone şi Kowalsky complet singuri – legaţi unul de altul şi de nimic altceva, descriind spirale în întuneric. Filmul a câștigat 7 premii Oscar și un Glob de Aur, iar Sandra Bullock a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal. Citește recenzia noastră aici.

În viitor, o vom mai vedea pe Sandra Bullock în comedia-dramă „Our Brand Is Crisis”, care se află în acest moment în post-producție.

Vizionare plăcută!

Dacă ţi-au plăcut filmele cu Sandra Bullock sugerate de noi, urmăreşte-ne în continuare pentru şi mai multe recomandări de filme!

Comments

comments