Cele mai bune filme cu Helena Bonham Carter

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a Helenei Bonham Carter (26 mai), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Actrița britanică Helena Bonham Carter nu a studiat niciodată actoria, însă este una dintre cele mai versatile ale vremurilor noastre. Și-a făcut debutul într-o reclamă TV, la vârsta de 16 ani, apoi a primit un rol în filmul TV „A Pattern of Roses”. Primul său rol principal a fost cel din „Lady Jane” (1986), însă s-a făcut remarcată odată cu lansarea „A Room with a View”.

A fost nominalizată la Premiile Oscar de două ori (pentru rolurile din „The Wings of the Dove” și „The King’s Speech”), iar la Globul de Aur de șapte ori.

A avut o relație de 5 ani cu Kenneth Branagh, apoi l-a cunoscut pe Tim Burton, cu care are doi copii și în ale căru filme a jucat. Cei doi au fost împreună timp de 13 ani.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică:

The Wings of the Dove (1997)

După moartea mamei sale, Kate Croy (Helena Bonham Carter) stă în casa unei mătuși, preocupată să-i asigure nepoatei un viitor liniștit printr-o căsătorie cu un om bogat. Dar Kate este îndrăgostită de Merton, un jurnalist sărac. Obligată să aleagă între iubire și o viață lipsită de griji, Kate va găsi o cale de ieșire neobișnuită.

Fight Club / Sala de lupte (1999)

Un insomniac devenit o veritabilă bombă cu ceas (Edward Norton) şi un comis-voiajor alunecos (Brad Pitt) canalizează agresivitatea masculină primară într-o formă nouă şi şocantă de terapie. Conceptul lor se bucură de un succes uriaş şi „cluburi de luptă” se formează în lumea subterană a fiecarui oraş, până când o tipa senzuală şi excentrică (Helena Bonham Carter) devine un obstacol în calea lor şi declanşează un şir de evenimente derulate dement, complet scăpate de sub control, până la uitarea de sine.

Planet of the Apes / Planeta maimuţelor (2001)

Astronautul Leo Davidson se prăbuşeşte cu nava pe care o pilota pe o planetă stranie, unde maimuţele sunt stăpâne, iar oamenii sclavi.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street / Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street (2007)

Johnny Depp joacă rolul lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat în închisoare timp de 15 ani, peste mări și țări, de unde scapă pentru a se întoarce la Londra ca să se razbune, iar Helena Bonham Carter o interpretează pe complicea sa devotată, doamna Nellie Lovett.

Alice in Wonderland / Alice în Ţara Minunilor (2010)

Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb spune că s-a întors după Alice pentru că ea este singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Va reuşi Alice să salveze Ţara Minunilor şi să se întoarcă în lumea reală?

The King’s Speech / Discursul regelui (2010)

Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relaţia de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea şi Lionel Longue, un logoped mai puţin obişnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, George se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală.

seria Harry Potter

În celebra seria fantasy „Harry Potter”, Helena Bonham Carter interpretează rolul vrăjitoarei Bellatrix Lestrange, o devoratoare a morții foarte devotată lui Voldemort.

În viitor, o vom mai vedea în „55 Steps”, serialul „Codes of Conduct”, „Alice Through the Looking Glass” și mini-seria „Love, Nina”.

Vizionare plăcută!

Comments

comments