Cele mai bune filme cu Forest Whitaker

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a lui Forest Whitaker (15 iulie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Forest Steven Whitaker III este un actor, producător și regizor american în vârstă de 54 de ani. A jucat până acum în peste 100 de filme și seriale, începându-și cariera cu un rol din serialul de televiziune „Making the Grade” în 1982. După câteva astfel de seriale și filme ce nu au avut foarte mult succes,a jucat în „Platoon”, o dramă despre războiul din Viernam, câștigătoare a 4 premii Oscar.

Este căsătorit din 1996 cu actrița Keisha Nash, alături de care are două fiice. Mai are un fiu și o fiică din relațiile anterioare.

De asemenea, Whitaker suferă de ptosis, adică prăbușirea permanentă, totală sau parțială, a pleoapei superioare. Actorul se gândește să se opereze, nu pentru motive cosmetice, ci pentru că îi afectează vederea.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică.

Platoon / Plutonul (1986)

Filmul reda povestea unui grup de soldați americani în timp ce patrulează, luptă și își pierd viața în războiul din Vietnam, totul prin ochii unui tânăr recrut. Acesta este primul din cele 3 filme regizate de Oliver Stone despre războiul din Vietnam. Înainte de filmări, toâi actorii au trebuit să reziste unui stagiu de 13 zile de pregătire intensivă.

Bird (1988)

Drama biografică prezintă viața și cariera muzicianului de jazz Charlie „Bird” Parker. Pentru acest rol, Forest Whitaker a fost desemnat câștigător la categoria Cel mai bun actor de la Cannes și a fost nominalizat la Globul de Aur.

Phone Booth / Cabina Telefonică (2002)

Un telefon poate schimba viata unui om. Uneori, îi poate chiar pune capăt. Acesta este cazul agentului de publicitate Stu Sheppard, care este sechestrat într-o cabină telefonică de un necunoscut care îl amenință la telefon că îl va împusca dacă închide.

The Last King of Scotland / Ultimul rege al Scoţiei (2006)

„The Last King of Scotland” / „Ultimul rege al Scoţiei” este o dramă biografică care recreează pe ecran lumea Ugandei sub dictatura cumplită a lui Idi Amin. Pentru acest rol, Forest Whitaker a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal.

The Experiment (2010)

26 de bărbați sunt aleși pentru a participa la un experiment psihologic în roluri de gardieni și prizonieri ai unei închisori. În cele din urmă, totul scapă de sub control, personajele luându-și rolurile prea în serios. Filmul este bazat pe un studiu real din anul 1971, care a fost oprit după doar 6 zile din cauza comportamentului participanților.

Repo Men / Recuperatorii (2010)

Acțiunea filmului are loc într-un viitor apropiat, când organele artificiale pot fi cumpărate pe credit. Dacă nu îți poți plăti organul la timp, însă, recuperatorii sunt trimiși pe urmele tale pentru a-l lua înapoi. Unul dintre debitor este chiar un recuperator, iar fostul său partener pornește în căutarea sa.

Lee Daniels’ The Butler (2013)

„Lee Daniels’ The Butler” spune povestea impresionantă a majordomului de culoare Cecil Gaines (Forest Whitaker), care a servit opt familii prezidenţiale la Casa Albă, între 1957 şi 1986.

Southpaw / Lovitură de stânga (2015)

Billy Hope are o carieră impresionantă în box, o soţie frumoasă şi iubitoare, o fiică adorabilă şi un stil de viaţă luxos. Când o tragedie se abate asupra lui, însă, apelează la Tick Willis (Forest Whitakerr), un luptător pensionat, care acum îi antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oraş, pentru a-l ajuta să revină pe linia de plutire. Poți citi recenzia noastră AICI.

În continuare, îl vom mai vedea pe Forest Whitaker în „A Fall From Grace” (2015), „Story of Your Life” (2016) și „Star Wars Anthology: Rogue One” (2016).

Vizionare plăcută!

Comments

comments