Cele mai bune filme ale lui Tom Hanks

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a lui Tom Hanks (9 iulie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Tom Hanks este un actor și producător american, câștigător a 2 premii Oscar (pentru rolurile din „Forrest Gump” și „Philadelphia”), 4 Globuri de Aur („Cast Away”, „Big”, „Forrest Gump” și „Philadelphia”) și zeci de alte premii.

Și-a început cariera în 1979, iar de atunci a jucat în peste 70 de filme și seriale, a regizat 8 filme și seriale și a produs zeci de alte filme. Este unul dintre cei mai bine plătiți actori din istorie, cu o avere de peste 390 de milioane de dolari.

În 1978, s-a căsătorit cu actrița Samantha Lewes, cu care a avut doi copii: actorul Colin Hanks și o fată, Elizabeth. Cuplul s-a despărțit în 1987, iar după un an Tom Hanks s-a recăsătorit, de data aceasta cu actrița Rita Wilson. Împreună cu doi copii, Chester (Chet) Marlon Hanks și Truman Theodore.

În continuare, iată cele mai bune filme ale sale, listate în ordine cronologică.

Big / Vreau să fiu mare (1988)

Tom Hanks interpretează rolul unui copil de 12 ani care dorește să iasă din propria piele pentru a trăi experiența unui om matur. Printr-o minune, dorința sa este împlinită: peste noapte, el devine un om în toata firea, însă mintea îi rămâne tot de copil.

Philadelphia (1993)

Un avocat homofob e forțat să-și înfrunte prejudecățile atunci când acceptă să apere un client bolnav de SIDA împotriva firmei care l-a concediat.

Forrest Gump (1994)

În acest film, Tom Hanks face un rol de excepție ca Forrest, un om obișnuit a cărui inocență simplă ajunge să întrupeze o generație. Distins cu 6 premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks), „Forrest Gump” este o dramă pe care nu vrei să o ratezi.

The Green Mile / Culoarul morţii (1999)

„The Green Mile” este o adaptare a celebrului roman al lui Stephen King publicat în 1996. Actiunea se petrece în 1935, în sectorul condamnatilor la moarte al unei închisori din sudul Statelor Unite și dezvoltă povestea uimitoare a unui gardian (Tom Hanks) despre relația neobișnuită ce se înfiripă între acesta și unul dintre condamnați, posesor al unui har magic, pe cât de misterios, pe atât de miraculos.

Saving Private Ryan / Salvaţi soldatul Ryan (1998)

După Debarcarea din Normandia, un grup de soldați americani merge în spatele liniilor inamice pentru a prelua un parașutist a cărui frați au fost uciși în acțiune.

The Da Vinci Code / Codul lui Da Vinci (2006)

Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat într-o noapte la Muzeul Luvru unde un custode a fost ucis, lăsând în urma sa o urmă misterioasă plină de simboluri şi indicii. Fiind în joc propria sa supravieţuire, Langdon, ajutat de agenta de poliţie criptolog de profesie Sophie Neveu, descoperă o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse în operele lui Leonard da Vinci, toate conducând la o societate dedicată păzirii unui secret străvechi, rămas ascuns timp de 2000 de ani.

Angels & Demons / Îngeri şi Demoni (2009)

Robert Langdon trebuie să dejoace de această dată planurile unei secte, Illuminati, al cărei scop este nici mai mult nici mai puţin aruncarea în aer a întregului Vatican. Şi nu oricând, ci în timpul conclavului care ar trebui să-l aleagă pe următorul papă.

Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii (2013)

Când fiicele sale l-au pus să promită că va ecraniza cartea lor favorită, „Mary Poppins” a lui P.L. Travers, Walt Disney (Tom Hanks) nu s-ar fi gândit că va avea nevoie de două decenii ca să-şi îndeplinească promisiunea. În eforturile sale de a obţine drepturile, Disney se va lovi de încăpăţânarea autoarei, deloc dispusă să-şi predea iubita dădacă magică Hollywood-ului.

În continuare, îl vom mai vedea pe Tom Hanks în „Bridge of Spies”, „A Hologram for the King”, „Ithaca”, ce vor apărea anul acesta, „The Circle” (2016), iar în prezent filmează pentru „Inferno”.

Vizionare plăcută!

Comments

comments