Cele mai bune filme ale lui Johnny Depp

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a lui Johnny Depp (9 iunie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Născut în 1963 în Kentucky, Johnny Depp este actor, producător și muzician. El a început să cânte în diferite trupe mici și chiar a renunțat la liceu pentru a deveni rock star. La 20 de ani, s-a căsătorit cu Lori Anne Allison, care i-a făcut cunoștință cu actorul Nicolas Cage. Acesta l-a convins să se apuce de actorie, iar curând a primit primul său rol important. De atunci, el a jucat în peste 70 de filme.

A fost nominalizat de 3 ori la Premiile Oscar (pentru rolurile din „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”, „Finding Neverland” și „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”) și are un Glob de Aur (a mai fost nominalizat la Globul de Aur de încă 8 ori).

Johnny Depp si Amber Heard s-au casatorit

În continuare, iată cele mai bune filme ale lui Johnny Depp, listate în ordine cronologică.

Edward Scissorhands / Edward Mâini-de-foarfece (1990)

Edward (Johnny Depp) este un tânăr foarte blând care are foarfece în loc de mâini, din cauza unui savant nebun care a murit înainte de a-i înlocui brațele. El este descoperit într-un castel abandonat de către Peg, care îl aduce să locuiască cu familia ei dintr-o suburbie americană, unde Edward se îndrăgostește de fiica sa.

Donnie Brasco (1997)

Bazat pe fapte reale, filmul urmărește povestea unui agent FBI infiltrat în mafia new-york-eză a sfârșitului anilor ’70. Joe Pistone/Donnie Brasco (Johnny Depp) descoperă astfel că se identifică mai mult cu viața de mafiot decât cu viața sa reală.

Fear and Loathing in Las Vegas / Spaimă şi scârbă în Las Vegas (1998)

Bazat pe binecunoscutul roman al lui Hunter S. Thompson, filmul detaliază călătoria trăsnită, în căutarea “Visului american”, a jurnalistului Raoul Duke (Johnny Depp) şi a avocatului lui ţăcănit.

The Astronaut’s Wife / Soția astronautului (1999)

După o explozie în spațiu și după ce pierd contactul prin radio cu Pământul timp de două minute, doi astronauți se întorc acasă, dar sunt, într-o oarecare măsură schimbați. Când soția lui Spencer Armacost (Johnny Depp) rămâne însărcinată, ea suspectează că ceea ce poartă în pântece ar fi o ființă din altă lume.

Blow / Visul alb (2001)

Blow este povestea lui George Jung (Johnny Depp), un băiat dintr-un mic orășel care a decis să urmeze visul american în felul lui – el a devenit primul american care a importat pe scara largă cocaina în America, ajungând în scurt timp să se scalde în bani.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street / Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street (2007)

Depp joacă rolul lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat în închisoare timp de 15 ani, peste mări și țări, de unde scapă pentru a se întoarce la Londra ca să se răzbune. Filmul este bazat pe binecunoscutul musical Broadway.

Alice in Wonderland / Alice în Ţara Minunilor (2010)

Regizorul Tim Burton și Johnny Depp fac din nou echipă într-una din cele mai excentrice producții Disney, „Alice în Țara Minunilor”. Interpretarea unică a poveștii, distribuția impresionantă și efectele nemaivazute sunt tot atâtea motive de încantare pentru cinefili.

The Rum Diary / Jurnalul unui iubitor de rom (2011)

La finele anilor ’50, un scriitor aflat în declin (Johnny Depp) ajunge să lucreze pentru un ziar de mâna a doua din Puerto Rico, unde cedează ispitei alcoolului, se încurcă cu o femeie frumoasă, dar logodită, şi intră în complicaţiile ţesute de un afacerist dubios. Este ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson, o poveste plină de exotism, umor, dialoguri inteligente, dansuri voodoo şi senzualitate pură.

seria Pirates of the Caribbean / Piraţii din Caraibe

Franciza conține până acum patru filme: „The Curse of the Black Pearl” (2003), „Dead Man’s Chest” (2006), „At World’s End” (2007) și „On Stranger Tides” (2011), iar Johnny Depp joacă rolul căpitanului excentric Jack Sparrow. În acest moment, se lucrează la cel de-al cincilea film din serie, „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, care va fi lansat în 2017.

În continuare, îl vom mai vedea în „London Fields”, „Black Mass”, „Yoga Hosers”, ce vor avea premiera anul acesta și „Alice Through the Looking Glass” (2016).

Vizionare plăcută!

Comments

comments