Cele mai bune filme ale lui Benedict Cumberbatch

By  | 

Cu ocazia zilei de naștere a lui Benedict Cumberbatch (19 iulie), ți-am pregătit o listă cu cele mai bune filme ale sale.

Pentru început, citește acest articol pentru a afla mai multe despre Benedict Cumberbatch!

În continuare, iată cele mai bune filme și seriale ale sale, listate în ordine cronologică.

Hawking (2004)

În regia lui, Philip Martin, cu scenariul semnat de Peter Moffat, „Hawking” a fost lansat pentru TV, nu pentru marile ecrane. Drama biografică prezintă viața lui Stephen Hawking care, deși este diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică la vârsta de 21 de ani, a schimbat lumea știintei cu munca sa inovatoare. Cumberbatch joacă rolul principal, pentru care a câștigat și un premiu cinematografic. De asemenea, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor la premiile BAFTA.

Sherlock (2010-prezent)

„Sherlock” este un serial britanic de televiziune ale cărui palpitante aventuri au loc în secolul 21; este o actualizare contemporană a povestirii lui Arthur Conan Doyle, a faimosului detectiv Sherlock Holmes, rol interpretat de Benedict Cumberbatch, alături de prietenul său loial Watson, interpretat de Martin Freeman.

Atonement (2007)

O dramă romantică bazată pe romanul lui Ian McEwan, în regia lui Joe Wright. Micuţa Brionny, o fetiţă de 13 ani, schimbă vieţile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o.

War Horse (2011)

Filmul urmărește povestea lui Albert şi a armăsarului acestuia, Joey. Legătura dintre ei se va rupe în momentul în care Joey este vândut cavaleriei şi trimis în focul bătăliei în timpul Primului Război Mondial. Deşi este prea tânăr pentru a fi recrutat în armată, Albert decide să plece spre Franţa pentru a-şi salva prietenul.

Parade’s End (2012)

Cele cinci episoade ale miniseriei spun povestea unui triunghi amoros care ia naștere în conservatoarea societate britanică de la începutul secolului XX. Cumberbatch joacă rolul principal.

Star Trek Into Darkness (2013)

După ce echipajul Enterprise găsește o forță de neoprit din cadrul propriei organizații, căpitanul Kirk conduce o vânătoare de oameni într-o lume de război pentru a captura un om-armă de de distrugere în masă.

The Fifth Estate (2013)

Bazat pe evenimente petrecute în realitate, filmul arată cum încercarea de a demasca adevărurile cosmetizate şi corupţia marilor puteri a transformat o iniţiativă mediatică în cea mai discutată organizaţie a secolului 21. Povestea începe cu decizia fondatorului WikiLeaks, Julian Assange (Benedict Cumberbatch), şi a colegului său, Daniel Domscheit-Berg, de a-i deconspira pe cei puternici şi privilegiaţi.

The Imitation Game (2014)

„The Imitation Game: Jocul codurilor”, în regia lui Morten Tyldum, cu scenariul scris de Graham Moore şi bazat pe romanul biografic „Alan Turing: The Enigma” (Andrew Hodges), este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2014. Acest lucru îl indică şi cele 5 nominalizări la premiile Oscar 2015, 5 nominalizări la Globul de Aur şi 10 la BAFTA. Citește recenzia noastră aici.

În viitor, îl vom mai vedea pe Benedict Cumberbatch în „Black Mass”, „National Theatre Live: Hamlet” (ambele vor apărea în 2015), „The Yellow Birds”, „Flying Horse”, „Doctor Strange”, „Magik” (2016), iar în 2017 va da glas tigrului Shere Khan din „Jungle Book: Origins”.

Vizionare plăcută!

Comments

comments