Cele mai asteptate filme indie in 2016

By  | 

Dacă vrei să vezi şi altceva decât filme comerciale realizate la Hollywood cu bugete de milioane de dolari, iată cele mai promiţătoare filme indie care îşi anunţă lansarea în 2016. Nu sunt ele promovate cu mare tam-tam, dar asta nu înseamnă că nu beneficiază de actori şi regizori de primă clasă. În plus, cu filmele indie un lucru e clar: acţiunea nu e niciodată previzibilă!

Last Days in the Desert

  • Regie: Rodrigo García. Distribuţie: Ewan McGregor, Tye Sheridan.
  • Data lansării: 13 mai 2016 (SUA).

De la „Trainspotting” încoace, orice film cu Ewan McGregor ne entuziasmează. Dacă e vorba de Ewan în rol dublu, cu atât mai mult! Şi entuziasmul atinge cote maxime când aflăm că foarte talentatul (şi chipeşul) actor scoţian joacă în acelaşi film atât rolul lui Iisus, cât şi pe cel al Diavolului. Mai exact, Last Days in the Desert ne prezintă povestea imaginară a celor 40 de zile petrecute de fiul Domnului în deşert. El caută divinitatea prin rugăciune şi post, Diavolul caută să-l ispitească pe El. Filmul lui Rodrigo García nu are încă trailer, dar asta nu scade entuziasmul cinefililor de a-l vedea pe Ewan McGregor într-un rol dual atât de inedit.

Demolition

  • Regie: Jean-Marc Vallée. Distribuţie: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts.
  • Data lansării: 8 aprilie 2016 (SUA).

Iubitorii filmului canadian şi francez îl ştiu pe Jean-Marc Vallée din 2005, când a apărut „C.R.A.Z.Y.”, superbul film despre maturizarea unui tânăr gay din Quebec-ul anilor ’70. Povestea, actorii şi muzica din „C.R.A.Z.Y.” sunt atât de reuşite, încât creaţia lui Vallée se bucură de un rarisim rating de 100% pe site-ul Rotten Tomatoes! Totuşi, regizorul a devenit cu adevărat celebru în 2013, odată cu „Dallas Buyers Club„, filmul care le-a adus lui Matthew McConaughey şi Jared Leto câte un Oscar. Apoi Vallée a regizat „Wild” (2014), care i-a adus lui Reese Witherspoon o nominalizare la Oscar, iar în 2016 vom urmări ultima sa creaţie, Demolition, povestea unui bancher ce se luptă cu depresia după moartea soţiei lui. În rolul principal, Jake Gyllenhaal, un actor care de obicei joacă foarte bine; sub îndrumarea lui Jean-Marc Vallée, precis e impecabil!

The Witch

  • Regie: Robert Eggers. Distribuţie: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie.
  • Data lansării: 19 februarie 2016 (SUA).

„The Witch” a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance acum mai bine de un an şi a primit numai cuvinte de laudă din partea criticilor, plus premiul pentru regie (de reţinut că Robert Eggers se află la primul său film). Tocmai de aceea, toată lumea aşteaptă acum cu nerăbdare apariţia acestui horror în cinematografe. Filmul urmăreşte povestea unei familii puritane din 1630, care se stabileşte la marginea unei păduri întunecate din Noua Anglie şi ajunge să fie terorizată de o forţă malefică. Nu sună neapărat inedit, dar dacă e la fel de reuşit ca şi trailerul, The Witch nu trebuie ratat!

Mojave

  • Regie: William Monahan. Distribuţie: Garrett Hedlund, Oscar Isaac.
  • Data lansării: 22 ianuarie 2016 (SUA).

După apreciatul „Inside Llewyn Davis” (2003) al fraţilor Coen, Garrett Hedlund şi Oscar Isaac fac din nou echipă în acest film scris şi regizat de William Monahan. Faptul că Monahan a scris scenariul premiat cu Oscar pentru The Departed (2006) nu face decât să crească şi mai mult interesul pentru Mojave. Din sinopsis nu se înţelege mai nimic: un artist sinucigaş întâlneşte în deşert un vagabond ucigaş, iar lucrurile se complică atunci când vagabondul îl urmăreşte pe artist înapoi în oraş. Nici trailerul nu lămureşte mai bine situaţia, iar asta ne face să ne dorim să vedem cât mai repede filmul.

The Bronze

  • Regie: Robert Eggers. Distribuţie: Melissa Rauch, Sebastian Stan, Gary Cole.
  • Data lansării: 18 martie 2016 (SUA).

The Bronze este un alt film care a făcut senzaţie la Sundance, o comedie spumoasă ce urmăreşte povestea unei foste gimnaste medaliate cu bronz care trebuie să se întoarcă în micul ei oraş natal. Scenariul este scris de Melissa Rauch, cunoscută că Dr. Bernadette din sitcom-ul „The Big Bang Theory”, şi tot ea interpretează rolul principal. Şi este absolut delicioasă în rolul fostei gimnaste care înjură ca la uşa cortului şi îi priveşte pe toţi cu superioritate, de parcă ar fi câştigat mondialele şi aurul olimpic de trei ori consecutiv. Urmăreşte trailerul şi te vei convinge că „The Bronze” este una dintre cele mai bune comedii ale anului!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *