Cate Blanchett apără actorii straight care joacă roluri LGBT

By  | 

În cadrul unui Q&A de la Festivalul de Film de la Roma, Cate Blanchett a vorbit despre critica pe care mulți actori straight o primesc atunci când joacă personaje LGBT.

Potrivit unei publicații americane, Blanchett a spus: „În povestiri, dar mai ales în film, mediul este unul foarte literar. Voi lupta până la moarte pentru dreptul de a suspenda necredința și de a juca roluri dincolo de experiența mea.”

Ea a continuat apoi să sugereze că reality tv este de vină pentru reacțiile negative, deoarece Blanchett crede că de la actori se așteaptă acum să ia doar roluri din care să poată lua experiență. „Cred că reality tv și tot ce implică aceasta a avut un impact extraordinar, un impact profund asupra modului in care privim crearea personajului. Cred că oferă multe oportunități, însă dezavantajul este că acum, în special în SUA, ne așteptăm ca oamenii să aibă o legătură profundă cu personajul.”

Această discuție a avut loc la scurt timp după ce Scarlett Johansson s-a retras din filmul Rub & Tug, unde ar fi trebuit să joace rolul unui bărbat transgender. Actrița a luat această decizie după ce a primit foarte multe critici pe Internet.

Sir Ian McKellen a discutat de asemenea despre acest subiect. El a criticat atitudinea Hollywood legată de actorii gay, scoțând în evidență faptul că niciun bărbat gay nu a câștigat vreun premiu Oscar, în timp ce foarte mulți actori straight (52 până în acest moment) au primit premii pentru roluri LGBT. Dintre aceștia îi putem aminti pe Tom Hanks (Philadelphia) sau Sean Penn (Milk).

Citește și: 9 actori straight premiați la Oscar pentru roluri LGBTQ+ 

Cate Blanchett, în vârstă de 49 de ani, este cunoscută pentru nominalizarea la premiul Oscar, pentru rolul unei femei lesbiene pe care l-a jucat în drama romantică Carol. Filmul este plasat în New York-ul anilor 1950, unde Therese Belivet (Rooney Mara) lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducătoare, mult mai matură, prinsă într-un mariaj în destrămare. O scânteie se aprinde între cele două femei, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică. Când relația dintre cele două femei iese la lumină, ele sunt forțate să lase în urmă frumoasa poveste de dragoste, într-o confruntare care le va pune la încercare devotamentul uneia față de cealaltă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *