Captain America: Civil War – totul despre cel mai nou film Marvel

By  | 

Filmul „Captain America: Civil War” / „Căpitanul America: Război Civil” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 mai 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

La doar un an după ultimele două filme Marvel („Avengers: Age of Ultron” și „Ant-Man”), studioul revine cu un nou film cu supereroi, poate cel mai intens de până acum.

Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo șansă să îi țină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceștia să se deconspire autorităților. Tony Stark susține legea, însă Căpitanul America crede că aceasta limitează libertățile individuale. Alți supereroi se aliază pozițiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge și cu ce preț?

SP-35243_R

Pentru a pune cap la cap „Captain America: Civil War” / „Captain America: Război Civil”, producătorii au avut dificila sarcină de a decide cine în ce tabără să fie. După îndelungi dezbateri şi negocieri, taberele de Răzbunători arată cam aşa: Sam Wilson, Bucky Barnes, Hawkeye, Ant-Man şi Scarlet Witch alături de Captain America, şi Black Widow, War Machine, Vision şi Black Panther de partea lui Tony Stark.

Odată ce-au fost stabilite taberele, filmările au avut loc, în general, la studiourile Pinewood din Atlanta, cu câteva echipe deplasându-se în Germania, Austria, Islanda, Puerto Rico, Indonezia, Brazilia şi Marea Britanie pentru unele dintre scene. Ştiţi unde e oraşul Lagos din film? Nu în Nigeria, ci exact în Atlanta, unde echipele de producţie au recompus atmosfera de care aveau nevoie, dând decorului, cu ajutorul figuranţilor, nota exotică dorită. Cât despre filmările de prin alte ţări, Daniel Bruhl, unul dintre actorii din film, care locuieşte în Berlin, unde are şi un restaurant, s-a bucurat nespus că se filmează la el acasă şi a invitat întreaga echipă de producţie la o cină cu tapas.

Un „Splash Panel” de neuitat

Pe 18 iunie 2015 începeau filmările la una dintre scenele istoricului Război Civil care rupe în două tagma Răzbunătorilor. Producătorii peliculei au numit scena, mai în glumă, mai în serios, „Splash Panel”, pentru că le aducea aminte de paginile dublu ilustrate din cărţile de benzi desenate. Până la urmă, respectiva scenă a fost filmată cu o cameră IMAX pentru o experienţă completă, care dă senzaţia publicului că e în mijlocul acţiunii. Astfel, momentul „Splash Panel” al filmului a devenit una dintre cele mai bune scene epice dintr-un film Marvel.

Dar nu numai acest lucru e spectaculos la „Captain America: Civil War / Captain America: Război Civil”. Filmul abundă şi în imagini cu super automobile, cu ajutorul celor de la Audi, la care echipa din spatele peliculei a apelat. Audi a creat o revoluţionară maşină la nivel tehnic, un concept high tech pe care compania îl deţine, dar care nu a fost niciodată produs. La volanul maşinii îşi face apariţia un nou super erou din universul Marvel. E vorba despre T’Challa sau Black Panther/Pantera Neagră, rol interpretat de Chadwick Boseman. Surprinzător, acest personaj vine cu propria agendă, fiind greu de atras în vreuna dintre tabere. Iar, în 2018, tot el va avea parte de propriul film.

BUC2180_v021.1004

Cum bine ştiu fanii, stilul de luptă din film este bazat pe clasicele arte marţiale ca judo, karate, tae kwan do sau aikido. Dar Pantera Neagră, care se dovedeşte a fi unul dintre ce mai stilaţi artişti ai luptelor marţiale, are propriul stil, bazat pe capoeira, care este o combinaţie între arte marţiale, acrobaţii, dans şi muzică. În plus, costumul Panterei a fost creat special pentru a încorpora aspectul de panteră-pisică cu note africane, la care se adaugă pantofii minimalişti cu elemente ninja.

Schimbări de stil la unii dintre super eroi

Super eroul Hawkeye a trecut printr-o schimbare de stil vizibilă, începând cu armele sale: are acum un baston pentru luptele de aproape, iar celebrul său arc e refăcut pentru a fi ţinut în mâna stângă şi e mai uşor de folosit. În plus, acum super-eroul poartă o jachetă cu mânecă lungă în locul vestei şi revine, ca stil cromatic, la tradiţionala culoare purpurie.

Anthony Mackie e foarte încântat de îmbunătăţirile aduse costumului său Falcon, în care se simte acum mult mai mult ca un Răzbunător. La stima de sine crescută contribuie, desigur, şi roşul aprins de pe aripi.

Cum Scarlet Witch e acum o Răzbunătoare cu acte în regulă, şi costumului lui Elizabeth Olsen a suferit ceva transformări. Acum ea poartă un costum de super-eroină, din piele, şi o haină care simbolizează mişcarea rapidă.

Cât despre Ant-Man, şi ţinuta lui a fost un pic aranjată în noul film cu super eroi: un costum hightech, casca nu mai are cabluri, iar antenele se ivesc din partea de jos. În plus, regulatorul nu mai are buton de formare pe el.

Din distribuţia filmului fac parte: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd şi Frank Grillo, cu William Hurt şi Daniel Brühl.

Anthony & Joe Russo sunt regizori, iar Kevin Feige este producător. Louis D’Esposito, Alan Fine, Victoria Alonso, Patricia Whitcher, Nate Moore şi Stan Lee sunt producători executivi. Scenariul este scris de Christopher Markus & Stephen McFeely.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *