Brokerii Apocalipsei, un thriller economic captivant

By  | 

Chiar dacă singurele tale cunoștințe legate de economie sunt sesiunile de shopping intens, filmul Brokerii Apocalipsei te va captiva printr-o distribuție impresionantă și un scenariu inedit.

Fă-i o surpiză iubitului tău și scoate-l la film într-o seară când vă simțiți amândoi odihniți – aveți nevoie de toți neuronii la capacitate maximă, mai ales dacă nu sunteți de profesie bancheri sau studiați cu sârg la ASE. Brokerii Apocalipsei este un film realizat după fapte reale (o serie de practici abuzive și neglijente ale instituțiilor bancare, care au culminat cu o criză în lumea imobiliară, ce s-a propulgat în întreaga lume apoi) și deși abundă de termeni și situații financiare greu de înțeles pentru outsideri, te cam prinzi cum stau lucrurile și te cuprinde adrenalina rapid.

Pe lângă scenariul captivant, care spune o poveste plictisitoare într-un mod atrăgător, jocul actoricesc al celor 4 actori de pe afiș merită efortul de a ieși din zona de confort. Sexosul de Ryan Gosling este un bancher extrem de nesuferit și rolul de profitor îl prinde foarte bine. Tot el este cel care narează povestea.

Christian Bale, unul dintre actorii mei favoriți, îl interpretează convingător pe investitorul Michael Burry, un excentric vizionar care nu poartă pantofi la birou, cântă la tobe și îi răspunde obranzic superiorului său. El este cel care identifică primul criza imobiliară care va avea lor în 2008 și pariază împotriva băncilor, asumându-și niște riscuri incredibil de mari, pe miliardele clienților săi.

Și Steve Carell are o interpretare remarcabilă, rolul de cinic depresiv și gălăgios i se potrivește ca o mănușă. În plus, acestei distribuții remarcabile se alătură și Brad Pitt, într-un rol potrivit vârstei lui (na că am spus-o!). El interpretează un broker care, deși nu mai lucrează pe piață, îi sprijină pe tinerii lui prieteni în drumul spre succes.

După cum veți citi cam peste tot, Brokerii Apocalipsei nu este un film la care îți pui neuronii pe pauză, deși scenariul are suficiente artificii menite să îți explice conceptele cele mai importante, dar este un film captivant, cu adrenalină. Finalul poveștii l-am trăit deja, așadar vă las pe voi să aflați exact care a fost rolul celor 4 brokeri în apocalipsa financiară peste ale cărei efecte ne străduim încă să trecem.

Filmul este distribuit de Ro Image și rulează în cinematografele din țară din 29 ianuarie. Iată și trailerul, mai jos.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *