5 thrillere psihologice pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Nu știi ce filme bune să mai vizionezi? COSMO îți recomandă 5 thrillere psihologice must see.

Nu e nimic mai enervant decât să vrei să te relaxezi într-o seară vizionând un film de calitate… dar să nu ai la ce să te uiți. Până ceri prietenilor recomandări sau până arunci un ochi pe topurile postate pe internet, cheful de film ți-a și trecut. Din fericire, COSMO ți-a pregătit o listă cu 5 thrillere psihologice foarte bune pe care nu vei regreta că le-ai văzut.

Jacob’s Ladder / Scara lui Iacob (1990)

În regia lui Adrian Lyne, filmul ni-l prezintă pe Jacob Singer (Tim Robbins), un lucrător la Poșta din New York. Zilele sale sunt invadate de amintiri din războiul din Vietnam la care a participat, de imagini din prima căsnicie, iar pe deasupra fiul său decedat îi apare tot mai des în viziuni. Cu toate că noua sa soție încearcă să-l țină sănătos, linia ce desparte realul de imaginar este tot mai subțire.

The I Inside (2004)

Acest thriller psihologic nu-i prezintă pe Simon Cable (Ryan Phillippe), un tânăr care se trezește în spital suferind de amnezie. El nu își mai amintește ultimii doi ani din viață, însă descoperă că poate călători înapoi în timp, povestea oscilând între anii 2000 și 2002, când Simon a fost internat în același spital. Deși este foarte captivant, e posibil să te pierzi puțin în poveste dacă nu ești atentă, deci acesta nu e momentul potrivit să îți verifici mesajele de pe Facebook!

Exam / Examenul (2009)

8 candidați au ajuns în etapa finală de selecție pentru un job în cadrul unei companii importante. Ei sunt închiși într-o cameră de examen și trebuie să rezolve un test aparent simplu, dar foarte confuz, în 80 de minute. Pe foaia de examen nu scrie nimic, totuși, astfel încât încep să coopereze între ei pentru a reuși să treacă de probă… și pentru a scăpa cu viață.

Gone Girl / Fata dispărută (2014)

Acesta este cel mai recent film din listă (a apărut în urmă cu mai puțin de un an), fiind destul de mediatizat, deci există șansa ca unele dintre voi să îl fi văzut. Nominalizat la Premiul Oscar și la 4 Globuri de Aur, filmul îi are în rolurile principale pe Ben Affleck și Rosamund Pike. După ce dispariția soției sale ajunge pe toate canalele de știri și pe prima pagină a ziarelor, soțul său ajunge în lumina reflectoarelor, dar numai pentru că este suspectat că ar avea o legătură cu situația.

The Jacket / Cămașa de forță (2005)

Filmul îl are în centrul acţiunii pe Jack Starks (Adrien Brody), un veteran al Războiului din Golf care este declarat nebun şi internat într-o instituţie pentru criminali dereglaţi psihic. Aici, el este drogat şi închis într-un sertar de către un doctor iresponsabil, unde are flashback-uri din război. În mod misterios, el ajunge în viitor, unde începe o relaţie cu Jackie (Keira Knightley).

Vizionare plăcută!

Comments

comments