5 lucruri pe care nu le stiai despre Southpaw / Lovitura de stanga

By  | 

În regia lui Antoine Fuqua („Training Day” – 2001, „The Equalizer” – 2014, „Shooter” – 2007, „Olympus Has Fallen” – 2013), cu scenariul semnat de Kurt Sutter („Sons of Anarchy”), drama „Southpaw” / „Lovitură de stânga” îi aduce pe marile ecrane pe Jake Gyllenhaal (vezi aici care sunt cele mai bune filme ale sale), Rachel McAdams și Forest Whitaker („Catch .44” – 2011, „Criminal Minds”, „The Experiment” – 2010, „Repo Men” – 2010, „The Last King of Scotland” – 2006, „Phone Booth” – 2002).

În centrul poveștii se află Billy Hope (Jake Gyllenhaal), care pare că le are pe toate: o carieră impresionantă în box, o soţie frumoasă şi iubitoare (Rachel McAdams), o fiică adorabilă (Oona Laurence) şi un stil de viaţă luxos. Însă când tragedia îi loveşte familia, iar managerul şi prietenul lui de-o viaţă (Curtis „50 Cent” Jackson) îl părăseşte, Hope ajunge în cea mai grea situaţie din viaţa sa.

În acel moment, îi cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sală de gimnastică de cartier: Tick Willis (Forest Whitakerr), un luptător pensionat, care acum îi antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oraş. Cu viitorul său depinzând de îndrumarea şi tenacitatea lui Tick, Billy intră în cea mai grea luptă a vieţii sale, în vreme ce se străduieşte din răsputeri să fie iertat şi să recâştige încrederea celor pe care îi iubeşte.

Trebuie să recunosc că filmul m-a atras mai mult datorită lui Jake Gyllenhaal, însă după vizionarea sa mi-am dat seama că este un film cu adevărat bun, potrivit atât pentru publicul masculin, cât și pentru cel feminin. Poți citi recenzia filmului AICI.

Indiferent dacă ai văzut deja filmul sau dacă vrei să îl vizionezi în curând, iată 5 lucruri pe care nu le știai despre el și care vor face experiența cu atât mai interesantă.

Jake Gyllenhaal nu ar fi trebuit să joace rolul principal, ci rapper-ul Eminem. Scenaristul Kurt Sutter să gândea să povestească viața lui Eminem prin analogie cu boxul, însă artistul a decis în ultimul moment să se concentreze pe noul său album muzical și să se implice în proiect doar prin prisma coloanei sonore, cu single-ul „Phenomenal”.

Pentru a intra cât mai bine în rol, Jake Gyllenhaal s-a antrenat la greu – actorul a avut două antrenamente pe zi timp de 6 luni, fiecare antrenament având o durată de șase ore și includea: între 5 şi 21 km de alergare, sărituri cu coarda, lovituri la sac și exerciții pentru îmbunătățirea condiției fizice: sprinturi sau tracțiuni la bară. Acum înțelegem mai bine cum a reușit să ajungă atât de sexy… uhm, am vrut să spunem că înțelegem cum a reușit să devină atât de fit!

Ump taunts Billy as the former champ runs on a street in the Bronx.  JG

Regizorul filmului, Antoine Fuqua, este el însuși pasionat de box și își alocă în fiecare zi timp pentru antrenamente.

Dacă te întrebi cum a ajuns Curtis „50 Cent” Jackson să joace în acest film, află că Faqua se afla în discuții de mai mult timp cu acesta pentru realizarea unui film, dar până acum nu găsise niciun rol potrivit. Când a aflat că 50 Cent a început să promoveze meciuri de box prin compania sa, Promotions SMS, și petrece mult timp cu boxeri, și-a dat seama că el s-ar încadra perfect în distribuție.

SOUTHPAW

Pentru ca totul să pară cât mai real, regizorul a apelat la serviciile unui antrenor și coregraf de lupte legendar, Terry Claybon. Acesta nu numai că a lucrat cu Gyllenhaal, dar i-a „instruit” și pe Rachel McAdams, Victor Ortiz, Miguel Gomez și Forest Whitaker, pentru a înțelege cât mai bine lumea boxului.

Filmul „Southpaw: Lovitură de stânga” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 14 august 2015.

Comments

comments